Yle ei lähetä osallistujaa Euroviisuihin, jos Venäjä on kilpailussa mukana.

Yle vetoaa Euroopan yleisradiounioni EBU:un, että Venäjä pitää sulkea kokonaan pois Euroviisuista, jotka järjestetään toukokuussa Italian Torinossa.

Yle on ollut tänään 25.2. yhteydessä kilpailun järjestämisestä vastaavaan EBU:un ja vedonnut, että EBU sulkisi Venäjän pois kilpailusta Ukrainaan hyökkäämisen takia. Yle ei aio osallistua kilpailuun, mikäli Venäjä kutsutaan mukaan.

“Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vastoin kaikkia niitä arvoja, joita Yle ja muut eurooppalaiset yleisradioyhtiöt edustavat. Yle puolustaa aina länsimaista demokratiaa, oikeusvaltion perusperiaatteita, sananvapautta ja ihmisarvoa. Yle ei voi olla mukana tapahtumassa, jossa räikeästi näitä arvoja vastaan hyökännyt Venäjä voi käyttää yhtä Euroopan tunnetuinta brändiä oman etunsa ajamiseen. Toivon, että EBU toimii tässä arvojensa mukaisesti”, sanoo Ylen Luovat sisällöt ja media -yksikön johtaja Ville Vilén.

Suomen tämän vuoden edustaja Euroviisuihin valitaan lauantaina 26.2. Turussa järjestettävässä Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa. Suora lähetys finaalista nähdään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 21.

“Ylen UMK on tuonut menestyksekkäästi uutta kotimaista musiikkia esille jo kymmenen vuoden ajan. Meillä on tänäkin vuonna finaalissa upeita biisejä ja artisteja. Uskon ja toivon, että yksi heistä saa mahdollisuuden esiintyä toukokuussa koko Euroopalle”, Ville Vilén kertoo.