Koronavuoden poikkeusjärjestelyin toimiva kuvataidetapahtuma Taidemaalariliiton Teosvälitys käynnistyi verkossa maanantaina. Suosittu vuosittainen tapahtuma on ensimmäisten päivien aikana houkutellut runsaasti taiteesta kiinnostunutta yleisöä verkkosivuilleen ja ensimmästen kolmen päivän kävijämäärä on jo lähes 10 000.

Teosvälityksen viidelle vuosikymmenelle ulottuvassa historiassa kyseessä on ensimmäinen kerta kun teoksia voi ostaa ennen varsinaista myyntitilaisuutta. Kulunut vuosi on opettanut monia tekemään entistä enemmän hankintoja verkossa ja myös taiteen ostamisessa sama trendi on havaittavissa.

Suomalaisen taiteen verkkokauppa on jäänyt melko harvojen toimijoiden varaan, ja kysyntää uudelle toimijalle selvästi on olemassa. Taidemaalariliiton valtteja ovat teosten korkea taiteellinen taso ja laaja valikoima. Kaikki mukana olevat taiteilijat ovat alan ammattilaisia, jotka valitaan liiton jäseniksi taiteellisten ansioiden perusteella.

Taidemaalariliitossa on 1458 jäsentä, joista noin puolet osallistuu vuosittain Teosvälitystilaisuuteen. Mukana on sekä pitkän uran tehneitä vakiintuneita taiteilijoita että uusia jäseniä, joita liittoon valitaan vuosittain noin 60. Uusien jäsenten mukaantulon myötä Teosvälityksen valikoima uudistuu jatkuvasti ja myös uusimmat tyylit ja tekniikat ovat edustettuina.

Teosvälitys Kaapelitehtaalla

Teosvälitys ei tänäkään vuonna ole ainoastaan verkkotapahtuma, vaan teokset ovat nähtävillä maaliskuussa myös Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Tilaisuus on tällä kertaa avoinna ainoastaan ennakkoon tehtävällä ajanvarauksella. Merikaapelihallin 3148 neliömetrin näyttelytilaan päästetään enintään 10 vierailijaa samanaikaisesti ja tapahtumaturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Tapahtuma on maksuton sekä verkossa että Kaapelitehtaalla.

Taidemaalariliiton Teosvälitys 2021

Verkossa 15.2.–30.4. osoitteessa: https://teosvalitys.painters.fi/

Kaapelitehtaalla 13.–21.3.

Kaapelitehdas, Merikaapelihalli

Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki

Tapahtuma avoinna ajanvarauksella.

https://www.facebook.com/taidemaalariliitonteosvalitys

https://www.instagram.com/taidemaalariliitonteosvalitys/