Suomen suurin poptähti juontaa Suomen suurimman musiikkishow’n, UMK-finaalin, 20. helmikuuta. Juontajan pestin lisäksi Antti Tuiskulta nähdään kaksi näyttävää esitystä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Tuisku juontaa suoraa lähetystä.

Finaali on katsottavissa ensimmäistä kertaa myös englannin- ja venäjänkielisellä selostuksella.

10. kertaa järjestettävän Uuden Musiikin Kilpailun finaalin juontajana nähdään poptähti Antti Tuisku. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Suomen suosituimpiin artisteihin lukeutuva Tuisku juontaa suoraa televisio-ohjelmaa. Aiemmin Tuisku on linjannut, etteivät juontotehtävät ole häntä varten, vaikka niihin tehtäviin on yritetty houkutella. UMK-juontajan pesti onkin ainutlaatuinen erityiskeikka.

“Tämä on minulle suuri kunnia ja etuoikeus. Nyt kun kyseessä on juhlavuosi ja yksittäinen spesiaalikeissi, uskaltauduin ottamaan haasteen vastaan”, Antti Tuisku kertoo.

Tuiskun täytettävänä on vuodesta 2016 kilpailua juontaneen Krista Siegfridsin saappaat, jotka Tuiskun sanoin ovat “aika suuret”. Näiden saappaiden täyttäminen ei aiheuta liikaa paineita, sillä hiottua show’ta rakastava Tuisku on aloittanut treenaamisen jo marraskuussa.

UMK-finaalissa on luvassa useampi kuin yksi esiintymisnumero ja niin tänä vuonna julkaistua uutta musiikkia kuin tutumpaakin Tuiskua. Artisti lupaa esityksen, jossa hänen oma historiansa yhdistyy tuoreen, viisukansan rakastaman ilmiön kanssa.

“Esitykseni tulee rikkomaan vahvasti aikaisemmin nähtyjä ja koettuja esiintymisiäni, luvassa jotain sellaista mitä ei oo ennen tehty!”, Tuisku lupaa.

Tuiskun Peto on irti -esitys UMK:n väliajalla 2015 oli monille mieleenpainuva hetki, joka nosti artistin uudelleen koko kansan tietoisuuteen. Tuiskulle itselleen esiintyminen on jäänyt mieleen poikkeuksellisena.

“Se ei ollut yksi tv-esiintyminen muiden joukossa. Sain mahdollisuuden toteuttaa isomman show’n UMK-ympäristössä ja sen ammattilaisten kanssa, ja olen siitä hirveän kiitollinen.”

Monikielinen selostus UMK-finaalissa

UMK-finaali on seurattavissa ensimmäistä kertaa myös englannin- ja venäjänkielisellä selostuksella. Finaalia voi katsoa suomen, ruotsin, englannin ja venäjän kielellä Yle Areenassa ja tv-vastaanottimissa on valittavissa selostus suomeksi, ruotsiksi tai venäjäksi. Englanninkielinen kommentointi on suunnattu etenkin euroviisu- ja UMK-faneille ympäri maailmaa.

Englanninkielisestä selostuksesta vastaavat YleX:n juontaja-musiikkitoimittaja ja UMK-ammattilaisraadissakin mukana olleet Katri Norrlin ja Jani Kareinen. Venäjäksi selostaa Novosti Ylen toimittaja Levan Tvaltvadze. Suomenkielisenä kommentaattorina toimii jälleen Mikko Silvennoinen ja ruotsinkielisinä selostajina jatkavat Johan Lindroos ja Eva Frantz.

UMK-finaalin erikieliset lähetykset Areenassa:

Suomen seuraava euroviisuedustaja ja Uuden Musiikin Kilpailun voittaja valitaan 20. helmikuuta klo 21 suorassa lähetyksessä, joka on katsottavissa Yle TV1:stä ja Yle Areenasta sekä kuunneltavissa Radio Suomesta ja Yle X3M:ltä.

Katsojat voivat äänestää suosikkiaan maksutta kirjautumalla Yle.fi-sovellukseen Yle Tunnuksella tai maksullisesti joko tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset. Voittajabiisin määrittää yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet.