ReijaLangNewTrio.141116

Kotimainen jazz-kokoonpano Reija Lang New Trio on kutsuttu esiintymään Kiinaan Hainan International Jazz Festival -tapahtumaan. Festivaali järjestetään 24.-26. lokakuuta Hainanin saarella, ja kolmen päivän aikana lavalle nousee artisteja Suomesta, Sveitsistä, Ranskasta, Italiasta, Luxemburgista, Yhdysvalloista sekä isäntämaa Kiinasta.

Reija Lang New Trion muodostavat Suomijazzin kiinnostaviin nimiin kuuluvat muusikot: vokalisti, lyyrikko Reija Lang, viulisti, basisti, säveltäjä Mikko-Ville Luolajan-Mikkola sekä kitaristi, säveltäjä Jarno Kukkonen.

Yhtyeen vuonna 2010 julkaistu albumi Soundoscope sai erinomaisen vastaanoton kriitikoilta, ja bändi on konsertoinut mm. Japanissa ja Venäjällä. Reija Lang New Trio julkaisee Kiinan matkallaan uuden albuminsa Blood Of Joy.

Yhtyeen ohjelmisto miksaa luontevasti yhteen Luolajan-Mikkolan ja Kukkosen sävellyksiä ja Langin sanoituksia – sekä afroamerikkalaista jazztraditiota edustavia, harvemmin vokaaliversioina kuultuja sävellyksiä. Yhtyeen uniikki akustinen instrumentaatio on herättänyt ihastusta Suomessa ja ulkomailla – yhtyeen soundi syntyy laulun, viulun, kitaran ja kontrabasson hienosävyisestä kudelmasta.

Hainan International Jazz Festival järjestetään upeissa puitteissa eteläisessä Kiinassa Hainanin trooppisella paratiisisaarella. Tapahtumaan odotetaan n. 5000 kuulijaa.

“Olemme todella iloisia, että pääsemme viemään suomalaista jazzilmaisua ja sävellys- ja sanoitustuotantoa kiinalaiselle yleisölle. Olemme tehneet nyt kolmen vuoden ajan yhteistyötä festivaalin järjestävän H&M Productionin kanssa, ja Music Finlandin musiikkivientitapahtumat Euroopassa ja Kaukoidässä ovat olleet tämän festivaaliesiintymisen olennainen mahdollistaja. Tämä on meille upea mahdollisuus myös tulevaisuutta ajatellen, meille on sovittu tapaamisia kiinalaisten klubi- ja festivaalijärjestäjien kanssa Hainanissa”, kertoo Reija Lang.

www.hainanjazz.com
www.reijalang.com