Seaside Sounds from Finland -projekti/ hanke on julkaissut keväällä 2022  viiden videon sarjan, jossa sukelletaan suomenruotsalaiseen musiikkiperintöön. Videosarjan ensimmäinen osa on dokumentäärinen video, jossa kuullaan musiikkia sekä artistien ajatuksia suomenruotsalaisesta kulttuurista. Videosarjan muut osat esittelevät hankkeessa mukanaolevat taiteilijat Maria Kalaniemi, Marianne Maans, Juulia Björn ja Désirée Saarelan musiikkia ja ajatuksia edustamastaan vähemmistökulttuurista.

Neljä suomenruotsalaista ammattikansanmuusikkoa yhdistivät voimansa yhteisen Seaside Sounds from Finland -otsakkeen alle vuonna 2019. Hankkeen tavoitteena nostaa suomen-ruotsalaisen kulttuuriperinnön arvostusta ja tulla paremmin tunnetuksi kotimaassa ja Pohjoismaissa. Hankkeen taiteilijat ovat

Maria Kalaniemi, haitari ja laulu
Marianne Maans, viulu ja laulu
Juulia Björn, laulu, huilu ja kellot
Désirée Saarela, laulu, kitara ja mandola

“Suomenruotsalaisesta kansanmusiikista ei juurikaan ole olemassa videomateriaalia. Halusimme tehdä tuoreita ja saavutettavia videoita kaikille asiasta kiinnostuneille. Seaside Soundsin tehtävä on tuoda esiin konkreettisesti musiikin kautta uniikkia aineetonta kulttuuriperintöämme ja valottaa perintömme juuria” kertoo Seaside Soundsin artistit motiiveistaan tuottaa tämä videosarja.

Videot on vapaasti katsottavissa Kansanmusiikkikansantanssi Youtube-kanavalla..

Lauantaina 14.5.2022 vietetään Kansanmusiikin ja kansantanssin valtakunnallista päivää, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta rikkaasta kulttuuriperinnöstä. Päivää vietetään eri puolilla Suomea.

Lisätietoja tapahtumista: www.kamukanta.fi/tapahtumat