Rockstop-ohjelmaa Yleisradiolle toimittanut Nevakare oli kuollessaan 63-vuotias.

Heli Nevakare oli suomalainen musiikkitoimittaja ja laulaja.

Nevakare tuli tunnetuksi TV2:n musiikkiohjelmasta Rockstop!, jota hän toimitti vuosina 1987–1992. Vaikka ohjelma oli erittäin suosittu, herätti Nevakareen tyyli ohjelman juontajana ja artistien haastattelijana paljon kritiikkiä. Arvostelua tuli myös hänen tavastaan sijoittaa ohjelmaan omaa musiikkiaan.

Kerimäeltä kotoisin oleva Nevakare Nevakare lauloi teininä lapsikuorossa ja innostui Amerikan länsirannikon rockista. “Kuorotaustan takia tykkäsin musiikista, jossa oli stemmalaulua, kuten Eagles, Beatles ja Beach Boys.”

Oli Nevakarella silloin jo bändikin, No Comments, joka esitti muun muassa Kinksin ja Blondien kappaleita. Nevakare opiskeli Jyväskylän konservatorion laululinjalla ja jatkoi yliopistossa pääaineenaan englanti.

Kun paikallisradiot aloittivat 1985, hän pyrki mukaan. Mediaura alkoi Radio Jyväskylästä ja eteni Radio Cityyn Helsinkiin.

Tv-ruutuun Nevakare päätyi seuraavana vuonna rockohjelmassa Kamoon – kielet poikki. Sitten tuli kutsu Tampereen Tohloppiin koekuvauksiin, joista Nevakare otettiin Hittimittarin taustatoimittajaksi ja tekemään siihen omaa pientä katsausta. Se katsaus laajeni Rockstopiksi.

Rockstopia tehdessä naisten harvinaisuus alalla tuntui toisinaan.

Hän aloitti laulajan uransa jo 1980-luvun alussa ja julkaisi vuonna 1985 Costello Hautamäen tuottaman soololevyn nimellä Helen West. Tampereella asunut Nevakare vaikutti myös lyhyen aikaa oululaisessa Marilin-yhtyeessä, joka julkaisi yhden albumin vuonna 1986.

Heli Nevakare oli paitsi toimittaja, myös itsekin artisti ja laulaja. Hän pukeutui kuten rokkarit ja kysyi haastateltavilta kaikkea muuta kuin perusmonotonisesti ja toimittajamaisesti. Ilmanko hän olikin niin pidetty.

Nevakaren ainutlaatuinen tyyli ja persoonallisuutensa tekivät hänestä erottuvan haastattelijan, ja hänellä oli harvinainen kyky esittää kysymyksiä, joita muut eivät olleet aiemmin uskaltaneet esittää. Heli Nevakare oli tunnettu siitä, että hän uskalsi kysyä asioita, jotka kiinnostivat myös häntä itseään, mikä teki hänen haastatteluistaan mielenkiintoisia ja syvällisiä. Rockstop!-ohjelmassa työskennellessään Nevakarin haastateltaviin kuuluivat mm. The Rolling Stones, Kiss, Dio ja Bon Jovi. Hänen lähestymistapansa ja vuorovaikutuksensa haastateltavien kanssa olivat ainutlaatuisia ja antoivat ohjelmalle oman persoonallisen leimansa.

Tuohon aikaan nuoruuttaan viettäneet muistavat Heli Nevakareen paremmin kuin hyvin. Kanavia ei juuri ollut, Yle oli jumala, ja jos nuorille jotain lähetettiin, sitä katsoa tapitettiin kuin tatit.

Sanotaan että Nevakare teki ohjelmastaan sukupolvikokemuksen. Hänen haastateltavanaan kävivät niin maailmanluokan tähdet kuin uraansa aloittelevat suomirokkaritkin. Kerimäeltä ponnistanut toimittaja oli kuin kotonaan mittaillessaan Gene Simmonsin kanssa sitä, kummalla on pitempi kieli.

Vaikka Heli Nevakare kertoo osallistuneensa kuuden viikon tv-työn kurssille ohjelman tekemistä varten, oli selvää, että hänen lahjakkuutensa ja omintakeinen tyyli tekivät hänestä poikkeuksellisen kyvykkään toimittajan ja haastattelijan.

Vuonna 2001 Nevakari irtisanottiin Yleltä yt-neuvotteluiden yhteydessä. Tämä päätös oli pettymys hänen monille faneilleen, mutta hänen jättämänsä jälki suomalaiseen rocktoimittamiseen ja musiikkikulttuuriin pysyi voimakkaana muistona hänen työstään Rockstop!-ohjelman parissa.