Ylen pitkäaikainen, rakastettu ja pidetty radioääni Olga Ketonen on kuollut. Hän kuoli tänään lauantaina aamulla 59 vuoden ikäisenä.

Tiedon kuolemasta vahvisti Ylelle Ketosen lähiomainen. Hän kertoi kuoleman johtuneen synnynnäisestä sydänviasta. Ketonen kuoli sairaalassa Vantaalla.

Olga K oikealta nimeltään Tuula Ketonen syntyi  29. syyskuuta 1964 Kalajoella

Olga K aloitti radiouransa Mikkelin alueradiossa. Vuodesta 1990 hän juonsi Radiomafialla, muun muassa ohjelmia Herätysjuhla, Pressiklubi ja Timanttien jäljillä. Radiomafian lopettamisen jälkeen vuodesta 2003 hänellä oli nimikko-ohjelma YleQ:lla. YleQ:n lopetettua syksyllä 2006 hän työskenteli lyhyen aikaa Yle Radio 1 -kanavalla, mutta siirtyi tammikuussa 2007 tekemään Radio Aallon aamuohjelmaa.

Syksyllä 2007 hänet palkittiin Radio Gaala -tapahtumassa vuoden radiojuontajana. Olga K juonsi Aallon aamua marraskuuhun 2011 asti. Hän palasi Yleisradioon vuoden 2012 alussa aloittaessaan Yle Puhe -kanavan aamujuontajana. Tammikuussa 2014 hän siirtyi Yle Radio Suomen juontajaksi. Radio Suomessa hän oli käyttänyt nimeä Olga Ketonen.

Ketonen on työskennellyt myös televisiossa. Vuosina 1997 ja 1998 hän juonsi yhdessä Jonni Aromaan ja myöhemmin Kari Kontion kanssa MTV3:n katukahvilatyyppistä Punainen planeetta -keskusteluohjelmaa. Kesällä 1999 hän juonsi Nelosen Planeetta Plupu -ohjelmaa.

Ketonen oli raadin jäsenenä valitsemassa kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto-ehdokkaita vuonna 2011.

Ketonen oli naimisissa ja hänellä on kaksi poikaa.

Ketosen käyttämän Olga K -taiteilijanimen kerrotaan saaneen alkunsa Otavan Opistosta, jossa opiskeltiin 1980-luvulla englantia roolihahmojen avulla. Ketosen rooli oli venäläinen vakoojatar Olga Kirilemko.

Ketonen kuoli 3. helmikuuta 2024 lyhyen sairauden johdosta liittyen hänen synnynnäiseen sydänvikaansa.