Litja kuoli viime yönä 84-vuotiaana. Hänet tunnettiin hiljaisten, humorististen hahmojen tulkkina.

Antti Litja oli yksi Suomen pidetyimpiä näyttelijöitä. Hän tuli suurelle yleisölle tutuksi elokuva-, tv- ja teatterirooleistaan.

1970-luvulla Litjan yhteistyö elokuvaohjaaja Risto Jarvan kanssa poiki kolme pääroolia suosituissa komedioissa Mies, joka ei osannut sanoa ei, Loma sekä Jäniksen vuosi.

Toinen merkittävä rooli oli Helsingin kaupunginteatterin kaikkien aikojen suosituimmassa näytelmässä Kvartetti. Siihen Litja tuli mukaan, kun Pentti Siimes sairastui. Litja näytteli Lasse Pöystin, Ritva Valkaman ja Kyllikki Forssellin kanssa nelisen vuotta loppuunmyydyille katsomoille.

Arvostelijat ovat joskus luonnehtineet Litjaa totisen komiikan mestariksi. Vakavailmeistä hassuutta Litja viljeli myös vajaat 40 vuotta myöhemmin Mielensäpahoittaja-elokuvan nimiroolissa, joka jäi hänen viimeiseksi elokuvatyökseen. Elokuva oli vuoden 2014 katsotuin, ja Litja palkittiin miespääosan Jussi-patsaalla. Litja aloitti Tuomas Kyrön luoman karvahattujäärän tulkitsijana alkujaan radiokuunnelmissa.

Litjan oli määrä astua vielä näyttämölle Mielensäpahoittaja-näytelmässä, mutta vuonna 2014 saadusta aivoinfarktista kuntoutuminen pitkittyi, ja hän päätti jättää näyttelemisen vuonna 2016.

Litja oli syntynyt Antreassa, Karjalassa 21. helmikuuta 1938 ja varttui Etelä-Hämeessä.

Evakkoperheen poika Antti Litja saapui kesällä 1954 Lopelta Helsinkiin. Pääkaupungista hän löysi ainakin yhden paikan, jonka hän tunsi omakseen – elokuvateatterit. Valkokankailta Litja löysi esikuvansa, näyttelijä James Deanin, jonka olemusta hän alkoi tavoitella.

Antti Litja kertoi sairastaneensa vaikeaa alkoholismia nuoruudestaan asti. Vuonna 2018, Litja kertoi laittaneensa korkin kiinni lähes 30 vuotta sitten. Hän vietti vanhuudenpäiviään Näyttelijöiden Vanhuudenkotisäätiön ylläpitämässä Thalian Torpassa Helsingissä.