7c8818217332bef949743ad509d846c9

Uuden Musiikin Kilpailun voitosta ja Suomen seuraavan euroviisuedustajan paikasta kisaa tänä vuonna seitsemän artistia: OskrTeflon Brothers x PandoraDannyLauraAkselBlind Channel ja Ilta. Voittaja valitaan UMK-finaalissa 20.2. Kilpailubiisit julkaistaan yksi kerrallaan to 14.1. alkaen aina keskiyöllä Yle Areenassa ja YouTubessa sekä Spotifyssa ja muissa musiikin suoratoistopalveluissa. Jokainen UMK-finalisti saa biisilleen oman julkaisupäivän.

Kilpailubiisien julkaisupäivät

to 14.1. Oskr: Lie

pe 15.1. Teflon Brothers x Pandora: I Love You

ma 18.1. Danny: Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua

ti 19.1. Laura: Play

ke 20.1. Aksel: Hurt

to 21.1. Blind Channel: Dark Side

pe 22.1. Ilta: Kelle mä soitan

“Vuoden 2021 UMK:n artisti- ja biisikattaus on kaikkien aikojen kovatasoisin. Mukana on monipuolinen joukko artisteja todellisista legendoista ja listaykkösistä uusiin ja nouseviin nimiin. Loistavat esiintyjät tarvitsevat timanttiset biisit, ja onkin mahtavaa, että kappaleiden takaa löytyy Suomen menestyneimpiä ja parhaimpia biisinkirjoittajia. Genrejen puolesta mukana on koskettavia balladeja, suoraviivaista poppia, räjähtävän energistä rockia ja kaikkea siltä väliltä. Uskon, että nämä artistit ja heidän ympärilleen rakennettu näyttävä show kiinnostaa, viihdyttää, koskettaa, puhuttaa ja osallistaa todella isoa joukkoa suomalaisia. Vuoden 2020 UMK tavoitti 1,5 miljoonaa katsojaa nousten Suomen suurimmaksi musiikkishowksi. Siitä on hieno jatkaa”, sanoo YleX:n musiikkipäällikkö ja UMK-ammattilaisraatia vetänyt Tapio Hakanen.

Voittaja valitaan 20. helmikuuta

Suomen seuraava euroviisuedustaja ja Uuden Musiikin Kilpailun voittaja valitaan 20. helmikuuta klo 21 suorassa lähetyksessä, joka on katsottavissa Yle TV1:stä ja Yle Areenasta sekä kuunneltavissa Radio Suomesta ja Yle X3M:ltä. Finaali järjestetään vallitsevan tilanteen takia tänä vuonna ilman yleisöä.

Mikko Silvennoinen toimii finaalin kommentaattorina ja ruotsinkielisestä selostuksesta vastaavat Johan Lindroos ja Eva Frantz. UMK-finaalin juontaja julkistetaan helmikuussa.

Katsojat voivat äänestää suosikkiaan suoran lähetyksen aikana maksutta kirjautumalla Yle.fi-sovellukseen Yle Tunnuksella tai maksullisesti joko tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset. Voittajabiisin määrittää yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet: katsojien äänten painoarvo on 75 % ja kansainvälisen raadin 25 %.

Finalistit valittiin UMK:n ammattilaisraadin toimesta

Finalistit valittiin lähes 300 hakemuksen joukosta. YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakasen vetämään raatiin kuului UMK-tuottaja Anssi Autio, TV-ohjaaja Juha-Matti Valtonen, Spotify Suomen soittolistavastaava Samuli Väänänen, Tiketin toimitusjohtaja Mirva Merimaa, YleX:n musiikkitoimittajat Katri Norrlin ja Jani Kareinen, Radio Suomen musiikkipäällikkö Johan Lindroos sekä Yle X3M:n musiikkipäällikkö Amie Borgar.