Teoston keräämien tietojen mukaan vuonna 2015 Suomessa soitettiin 60 146 keikkaa 51 611 eri tapahtumassa. Keikkojen määrä koko maassa kasvoi edellisvuodesta (vuonna 2014 keikkoja oli 58 506), mutta elävää musiikkia sisältävien tapahtumien määrä jatkoi silti hienoista laskuaan: vuonna 2014 elävän musiikin tapahtumia oli 52 559.

Teosto on tilastoinut elävää musiikkia sisältävien tapahtumien ja keikkojen kokonaismäärää Suomessa vuodesta 2009. Vuoteen 2013 asti tapahtumien ja keikkojen määrä kasvoi vuosittain, mutta vuonna 2014 sekä keikkojen että eri tapahtumien määrä laski noin 6 prosenttia. Laskun syynä pidettiin Suomen taloudellisesti haastavan tilanteen heijastumista ravintoloihin ja tapahtumanjärjestäjiin, artistien esiintymispalkkioiden nousua ja äänitealan murroksen aiheuttamaa livemusiikin ylitarjontaa.

Teosto kerää tietoa elävän musiikin esitystapahtumista vuosittain. Tietoja kerätään sekä tapahtumajärjestäjiltä että artisteilta ja bändeiltä. Tietoja käytetään esityskorvausten maksamiseen musiikin tekijöille.

94933187765c34b1_400x400ar

Opiskelupaikkakunnat ja Lapin hiihtokeskukset keikkailun keskiössä

Keikka- ja tapahtumamäärissä maakuntien Top 5 -listalle ylsivät Uusimaa, Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa ja Keski-Suomi. Paikkakunnan asukaslukuun suhteutettuna eniten keikkoja ja tapahtumia järjestettiin edellisten vuosien tapaan Lapissa: sijoituksen selittää alueen pienet asukasmäärät ja hiihtokeskusten suuri elävän musiikin tarjonta.

Uudellamaalla eniten keikkoja järjestettiin viime vuonna Irish Bar Molly Malone’ssa (370 keikkaa). Helsingin Musiikkitalo oli listalla sijalla kolme (333 keikkaa) ja legendaarinen Tavastia-klubi sijalla neljä (314 keikkaa).

Tutustu Teoston Keikkakartta-palveluun Teosto.fi-sivuilla

Eri maakuntien, kaupunkien ja kuntien keikkatilastoja voit tarkistella lähemmin Teoston Keikkakartta-palvelusta, joka on päivitetty tänään Teoston verkkosivuille. Keikkakarttaa pääsee katsomaan osoitteesta www.teosto.fi/keikkakartta2015 .

Teosto tarjoaa kehittäjille dataa tapahtumista Teosto Open API – rajapinnan kautta

Tiedot elävän musiikin tapahtumista vuodelta 2015 päivitetään Teosto Open API -palveluun http://api.teosto.fi/ syyskuun aikana. Teoston livedata on laajin tietokanta Suomessa esitetystä livemusiikista. Tarjolla oleva data sisältää tiedot tapahtumista, keikoista, esityspaikoista, esittäjistä, esitetyistä teoksista sekä teosten tekijöistä.