Luvassa on laaja ohjelmakattaus, jossa nähdään mm. Loirin tähdittämiä elokuvia, haastatteluja sekä suora lähetys Vesa-Matti Loiri – taiteilija.  

Monipuolinen taiteilija, kaikkien tuntema ja rakastama Vesa-Matti Loiri on poissa.

Loiria muistellaan lauantaina 20.8. Yle TV1:n ja Yle Areenan suorassa lähetyksessä Vesa-Matti Loiri – taiteilija. Ohjelmassa matkataan läpi tunteita herättävän, rakastetun ja särmikkään taiteilijan uran. Vesa-Matti Loirin vaikutus teatterin, elokuvan, television, musiikin ja urheilun parissa on vertaansa vailla.

Ohjelmassa on mukana ystäviä, läheisiä ja kollegoita, joiden elämään ja uraan Loiri on vaikuttanut. Lähetyksen juontaa toimittaja Jussi-Pekka Rantanen.   

Vesa-Matti Loiri – taiteilija 20.8. Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 21.00.

Muistoissamme Vesa-Matti Loiri

10.8. Yle Radio Suomi klo 18.00–21.00
Muistoissamme Vesa-Matti Loiri. Juontajina Maija Salminen ja Juha Blomberg. Ohjelmassa myös uusintana vuodelta 2019 Metsäradion haastattelu Vesa-Matti Loirin luontosuhteesta ja Erkki Pällin haastattelu vuodelta 1985 Vesa-Matti Loirin urasta.

Yle Uutiset Erikoislähetys: Vesa-Matti Loiri on kuollut

10.8. Yle TV1 ja Yle Areena klo 19.00–20.00
Suuri taiteilija on poissa. Muistelemme erikoislähetyksessä rakastetun viihdetaiteilijan Vesa-Matti Loirin poikkeuksellista uraa Loiri-elämäkerran kirjoittajan Jari Tervon ja Ylen kultuuritoimittajan JP Pulkkisen kanssa.

Pojat-elokuva

12.8. Yle TV2 ja Yle Areena klo 21
(Suomi, 1962.) Paavo Rintalan romaaniin perustuva elokuva oululaisten poikien elämästä jatkosodan aikana. O: Mikko Niskanen. N: Vesa-Matti Loiri, Liisa Nevalainen, Pentti Tarkiainen, Kauko Helovirta.

Mansikkapaikka

14.8. Yle TV1 ja Yle Areena klo 15.00
(2009) Taiteen ja viihteen moniottelija Vesa-Matti Loiri käy lävitse uraansa Mikko Kuustosen kanssa jutustellen arkistopätkien lomassa. Veskun keskusteluvieras on Lenita Airisto. Musiikkiesityksestä vastaa Vesku bändeineen.

Yle Live: Vesa-Matti Loiri Ruisrockissa

14.8. Yle TV1 ja Yle Areena klo 15.50
Laulajalegenda esiintyi Lenni-Kalle Taipaleen bändin kanssa Ruisrockissa kesällä 2014. Keikalla kuultiin esim. Vesku-klassikot Lapin kesä, Kohtalokas samba ja Laivat puuta, miehet rautaa. Mukana laulajan haastattelu.