antti-ville_karja_pieni

Antti-Ville Kärjä, akatemiatutkija, FT, dos. Kuva © Jouni Eerola, JAPA

Filosofian tohtori, dosentti Antti-Ville Kärjä aloittaa 1.1.2014 akatemiatutkijana Suomen Jazz & Pop Arkisto JAPAssa. Suomen Akatemian rahoittama tutkimushanke “Musiikki, monikulttuurisuus ja Suomi” tarkastelee sitä, miten maahanmuuttajien musiikilliset käytännöt haastavat suomalaista musiikkia koskevia vakiintuneita käsityksiä. Tarkempina tutkimuskohteina ovat musiikin historiankirjoitus, Suomeen muuttaneiden maahanmuuttajien musiikit ja Australian ja Uuden-Seelannin suomalaisyhteisöt. Hanke kestää 31.8.2018 asti.

Antti-Ville Kärjä on väitellyt vuonna 2005 Helsingin yliopistossa kansallisesta identiteetistä 1950–1960-lukujen iskelmäelokuvissa. Hän on julkaissut runsaasti populaarimusiikin tutkimukseen liittyviä kirjoituksia.

Suomen Jazz & Pop Arkisto JAPA kerää, säilyttää ja tarjoaa suomalaiseen populaarimusiikkiin liittyvää tietoa ja aineistoa. JAPA on järjestänyt tutkimusseminaareja väitöskirjan tekijöille ja tehnyt yhteistyötä yliopistojen kanssa.

Suomen Akatemia on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaan kuuluva tiedepolitiikan ja tutkimusrahoituksen asiantuntija. Akatemiatutkijan tehtävä on yksi arvostetuimmista tutkijapesteistä Suomessa. Yleensä työn suorituspaikkana on jokin yliopisto.

Lisätietoja:

www.jazzpoparkisto.net

www.aka.fi