Amu Urhonen valittiin Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n (Kulttuuria kaikille -palvelun) uudeksi puheenjohtajaksi yhdistyksen vuosikokouksessa 18.5.

Amu Urhonen on suomalainen kansalaisaktivisti, jolla on yli 20 vuoden kokemus puheenjohtajuudesta yhdistyskentällä. Tällä hetkellä hän työskentelee asiantuntijana Vammaisaktivismia tekemässä. Teoissa ja kerronnassa muotoutuva suomalainen vammaisliike -hankkeessa ja toimii muun muassa myös Abilis-säätiön puheenjohtajana. Urhonen on aiemmin toiminut esimerkiksi vammaisten ihmisoikeusjärjestö Kynnys ry:n puheenjohtajana, ammattikorkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon asiantuntijana, Tampereen kaupungin vammaisasiamiehenä, Vammaisuuden vaiettu historia -hankkeen hankepäällikkönä ja viimeksi kansainvälisen Punaisen Ristin vammaisinkluusion asiantuntijana.

– Tämä puheenjohtajuus on suuri kunnia. Arvostan suuresti edeltäjiäni, heidän saappaansa tuntuvat suurilta. Olen innostunut siitä, että pääsen työskentelemään taitavien ammattilaisten kanssa tärkeän asian puolesta. Minulla on annettavana laaja osaaminen ja kokemus yhdistyshallinnosta ja vaikuttamistyöstä – sekä tietysti valtava motivaatio edistää yhdistyksen tavoitteita, toteaa Urhonen.

Hallituksen jäseniksi ja heidän varajäsenikseen valittiin vuosikokouksessa kaksivuotiskaudelle: Mikko Karvinen, TINFO – Teatterin tiedotuskeskus ry (varajäsen Riikka Rajala, Suomen Kirjastoseura ry); Anna Dantchev, Suomen Muusikkojen liitto ry (varajäsen Sari Löytynoja, Suomen Muusikkojen liitto ry); Sanni Purhonen, Kulttuuriyhdistys Suomen Eucrea ry (varajäsen Jasmin Riihiniemi, Kulttuuriyhdistys Suomen Eucrea ry) ja Barbro Enckell-Grimm, Lukukeskus ry – Läscentrum rf (varalla Ulla Arkoma, Lukukeskus ry – Läscentrum rf).

Hallituksessa jatkavat Veronica Hertzberg, Föreningen Luckan rf (varajäsen valitaan myöhemmin); Roger Renman, Kansalaisopistojen liitto KoL ry (varajäsen Viljami Wiirilinna, Kansalaisopistojen liitto KoL ry) ja Yvapurü Samaniego Bonnin, Globe Art Point ry (varajäsen Jaana Simula, Globe Art Point ry).

Kiitos kaikille vuosikokoukseen osallistuneille ja onnea hallitukseen valituille!

Kulttuuria kaikille -palvelu edistää osallistumiselle avoimia ja monenlaisia yleisöjä ja tekijöitä huomioivia kulttuuripalveluja. Tarjoamme tietoa ja työkaluja kulttuuripalveluiden saavutettavuuden, moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseen alan työntekijöille. Toimintamme on käynnistynyt vuonna 2003 ja toiminnasta vastaa Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry.

www.kulttuuriakaikille.fi

www.kulttuuriakaikille.fi/kaikukortti

www.kulturforalla.fi

www.cultureforall.fi

www.facebook.com/kulttuuriakaikille