supermarket_eivuotta_pieni.132346

Tukholmassa järjestettävä SUPERMARKET 2016 on kutsunut seitsemän suomalaista taiteilijavetoista galleriaa osallistumaan huhtikuussa Supermarket -taidemessuille. Supermarket Stockholm Independent Art Fair on yksi Pohjoismaiden kansainvälisimpiä nykytaiteen tapahtumia.

Suomesta tapahtumaan osallistuvat seuraavat galleriat ja järjestöt:
Filmverkstaden, Vaasa www.filmverkstaden.fi
Galleria Katariina, Helsinki / Suomen Pohjoismainen Taideliittohelsingintaiteilijaseura.fi/galleria-katariina
Galleria Sculptor, Helsinki www.sculptors.fi
MUU Galleria, Helsinki www.muu.fi
Oksasenkatu 11, Helsinki www.oksasenkatu11.fi
tm-galleria, Helsinki www.painters.fi/tmgalleria
Valokuvakeskus Peri, Turku www.peri.fi

Suomalaisgallerioita on ollut mukana vuodesta 2008 saakka ja tänä vuonna on mukana sekä aiemmin osallistuneita että uusia – MUU Galleria on mukana jo seitsemättä kertaa peräkkäin ja tm-galleria on mukana ensi kertaa. Supermarketiin osallistuminen on suomalaisille osallistujille myös tärkeä yhteistyön muoto tapahtuman organisoinnissa ja tiedotuksessa.

Vuodesta 2007 järjestetty Supermarket on mittava kansainvälinen tapahtuma taiteilijajärjestöille ja taiteilijavetoisille organisaatioille sekä vaihtoehto kaupalliselle taidemessutoiminnalle. Menestyksekkään yleisötapahtuman lisäksi Supermarket on saanut maineen kansainvälisenä verkostoitumistapahtumana. Supermarket 2016:een osallistuu 61 näyttelyasettajaa 40 kaupungista ympäri maailmaa, ja tapahtumapaikka on toista kertaa Svarta Huset (The Black Box), Telefonplan, Tukholma. Supermarketin ohjelmaan kuuluu mm Red Spot -näyttämö performansseille sekä messujen ohjelmaa online-esittävä Super-TV. Messukatalogi ja taidelehti Supermarket Art Magazine julkaistaan kuudetta kertaa.

www.supermarketartfair.com

Suomalaisgallerioiden Supermarketiin osallistumista on tukenut Visuaalisen taiteen keskus Frame.