Eurovision Song Contest nähdään suorina lähetyksinä Ylen kanavilla 18., 20. ja 22.5. Blind Channel kilpailee finaalipaikasta 2. semifinaalissa. Suomessa viisuja voi seurata yhdessä läheisten kanssa Ylen tarjoamassa uudessa Kaverikatsomo-palvelussa.

Suomen euroviisuedustaja Blind Channel on pakannut tavaransa ja lähtee muutaman päivän kuluttua Rotterdamiin maailman suurimpaan laulukilpailuun. Koitokseen on valmistauduttu pitkään ja huolella.

“Fiilikset on tottakai katossa, kun pääsee näinä aikoina kokemaan tällaisen pienimuotoisen ‘kiertuesimulaattorin’, mut toki tää on meille uus juttu. Bändi on täydessä iskussa ja me lähdetään antamaan kaikkemme”, yhtyeestä kerrotaan.

Kevät on ollut bändille kiireinen: Blind Channel on antanut reilusti yli 200 haastattelua ympäri maailmaa. Samaan aikaan on treenattu Rotterdamia varten pari kertaa viikossa ja sekä tehty ensi vuonna julkaistavaa uutta albumia.

Show tulee olemaan boostattu versio siitä, mitä nähtiin UMK:ssa helmikuussa. Viisuesitys pohjautuu bändin ja solistien vahvaan lavakarismaan ja lavan hallintaan. Jokainen neliömetri otetaan haltuun ja valoarsenaalista kaikki ilo irti. Pyrotehosteita ei tietenkään unohdeta. Kaiken keskiössä on Blind Channelin ainutlaatuisen draivin säilyttäminen, jota ei haluta hukuttaa tehosteiden alle.

“Joitain uusia yllätyksiä tietysti nähdään ja kaiken kaikkiaan show on kokoluokaltaan huomattavasti massiivisempi. Keskarit meiltä kiellettiin, mutta nähdäänkö sen tilalla sit jotain muuta, se jää nähtäväksi”, Blind Channel vihjaa.

Kaverikatsomossa nautitaan viisuista ystävien kanssa
Yle tarjoaa Euroviisuihin uuden katselukokemuksen. Kaverikatsomo on kokeilu, jossa katsoja voi kutsua videokatsomoon mukaan 5 kaveria, ja yhdessä he voivat samaan aikaan seurata Euroviisuja sekä keskustella ja kommentoida esityksiä. Kaverikatsomoon voi liittyä tietokoneen selaimella. Palvelu on saatavilla Euroviisujen molempien semifinaalien ja finaalin yhteydessä. Lue lisää »

Yhteisöllisen katselukokemuksen tarjoaa myös Viisuchat osoitteessa chat.yle.fi. Euroviisujen chat-keskustelu on auki 2. semifinaalin sekä finaalin aikana.

Kaverikatsomosta ja chattailusta voi nauttia myös Viisukupla-ohjelman yhteydessä. Viisukupla alkaa Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa lauantaina 8.5. klo 21.10. Katso koko Ylen viisukevään ohjelmisto täältä »

Blind Channelin matka Euroviisuihin -lyhytvideosarja alkaa tänään

Yle Areenassa ja UMK:n YouTubessa julkaistavassa 6-osaisessa lyhytvideosarjassa seurataan Suomen euroviisuedustajan viisumatkaa lähes reaaliaikaisesti.

Sarjan ensimmäinen jakso on julkaistu tänään 5.5. ja se on nyt katsottavissa Yle Areenassa. Videoita julkaistaan Rotterdamista kahdesti viikossa. Viimeinen jakso nähdään Euroviisujen jälkeen.

Kolme viisulähetystä kolmella kielellä

Suomi kilpailee Euroviisujen finaalipaikasta 2. semifinaalissa torstaina 20.5. klo 22. Blind Channel on esityspaikalla 14. 1. semifinaali nähdään ti 18.5. ja finaali la 22.5. Euroviisuja voi seurata Yle TV1:ssä, Yle Areenassa, Yle Radio Suomessa sekä Yle X3M:llä.

Euroviisut selostetaan kolmella kielellä. Kommentaattoreina toimivat Mikko Silvennoinen (suomi), Eva Frantz ja Johan Lindroos (ruotsi, myös Yle X3M:llä) ja Levan Tvaltvadze (venäjä). Radio Suomessa Viisuja kommentoivat Sanna Pirkkalainen ja Toni Laaksonen.

Kuten ennenkin, viisujen sanoitukset käännetään suomeksi Kalle Niemen toimesta. Suomi on tiettävästi edelleen ainoa maa Viron lisäksi, joka kääntää ja tekstittää Euroviisuissa kuultavat kappaleet omalle kielelleen.

Erikieliset viisulähetykset Areenassa

  • Eurovision Song Contest 2021: Semifinaali 1 ti 18.5. klo 22.00

  • Eurovision Song Contest 2021: Semifinaali 2 to 20.5. klo 22.00

  • Eurovision Song Contest 2021: Finaali la 22.5. klo 22.00

Semifinaalit ja finaali suorana Yle TV1:llä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Yle X3M:llä.