Ohjelma

22.-24.4. Mestarikurssi Kangasalan kirkossa. Sibelius-Akatemian mestarikurssi on avoin myös yleisölle.

22.4. klo 17 Taiteilijatapaaminen Kangasalan kirjastossa.
Tapahtuman taiteilijoita keskustelemassa ja vastaamassa yleisön kysymyksiin taiteesta, taiteen tekemisestä ja taiteilijana olemisesta.

24.4. klo 13 Mestarikurssilaisten matineakonsertti Kangasalan kirkossa.
Mestarikurssille osallistuvien opiskelijoiden matineakonsertti.

24.4. klo 16 Konsertti Kangasalan kirkossa. Markku Mäkinen, urut  – Kristiina Nietula, sopraano – Hämäläis-Osakunnan Laulajat joht. Hiski Wallenius.
Ohjelmassa mm. Georg Friedrich Händelin kuoroteos Dixit Dominus.

25.4. klo 16 Urkupäivät Kangasalla päätöskonsertti Kangasalan kirkossa. Olli Porthan, urut – Kristiina Nietula, sopraano.
Ohjelmassa mm. J.S.Bachin, Dietrich Buxtehuden ja George Böhmin teoksia.

Konsertit juontaa Rabbe Smedlund

Tapahtumiin ja konsertteihin on vapaa pääsy, ohjelmakirja 15-30 €.

Taiteilijat

Olli Porthan, Sibelius-Akatemian urkumusiikin professori ja tapahtuman taiteellinen johtaja.

Markku Mäkinen, urkuri, suoritti A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin urkujensoitossa 1998 prof. Olli Porthanin johdolla ja cembalonsoitossa 2001 Kati Hämäläisen oppilaana. Vuodesta 2007 Mäkinen on toiminut Kansainvälisen kirkkomusiikin kesäakatemian taiteellisena johtajana Virossa. Mäkinen toimii myös Helsingissä katolisen Pyhän Marian kirkon urkurina.

Hämäläis-Osakunnan Laulajat HOL, on vuonna 1929 perustettu Suomen vanhin akateeminen sekakuoro. Kuorossa on 30-40 laulajaa, joista suurin osa on Helsingin yliopiston opiskelijoita. Kuoroa on johtanut syksystä 2020 Hiski Wallenius.
Hiski Wallenius valmistui musiikin kandidaatiksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta keväällä 2018 kirkkomusiikin ja urkujen aineryhmästä suorittaen vuonna 2019 kuoronjohdon B-tutkinnon erinomaisin arvosanoin.

Kristiina Nietula, sopraano, valmistui laulunopettajaksi Kuopion Konservatoriosta 1994. Vuonna 1997 hän suoritti laulunopettajan jatkotutkinnon. Syksystä 1997 lähtien hän opiskeli Sibelius-Akatemian oopperakoulutusosastolla professori Jorma Hynnisen johdolla. Vuodesta 1999 lähtien opettajana on toiminut myös Ritva Auvinen. Joulukuussa 2001 Nietula valmistui musiikin maisteriksi.

Rabbe Smedlund, näyttelijä ja tapahtuman konserttien juontaja on monille tuttu esimerkiksi Muumipeikosta (101 jaksoa), tv-dokumenttien lukijana ja radiokuunnelmista; hän työskentelee sekä suomen että ruotsin kielellä  Rabbe Smedlund on esiintynyt myös monissa elokuvissa ja tv:ssä, mm. Kotikatu-sarjassa. Smedlud on palkittu Bergbomska prisetillä ja Pro Finlandialla.

Linkit