87-1265714548Otmq
Musiikkiarkisto on ollut käytössä yhdistyksemme toiminimenä jo vuodesta 2017 saakka. Nyt myös taustayhteisömme nimi on virallisesti Musiikkiarkiston Kannatusyhdistys ry, sillä PRH on vahvistanut yhdistyksemme vuosikokouksen hyväksymän nimenmuutoksen ja sääntömuutokset.

Suomen Jazz-arkiston Kannatusyhdistys perustettiin 10.12.1990 eli 30 vuotta sitten. Vuonna 1997 yhdistyksen nimi muuttui toiminta-ajatuksen laajentumisen myötä Suomen Jazz & Populaarimusiikin Arkiston Kannatusyhdistykseksi.

Musiikkiarkiston Kannatusyhdistyksen tarkoituksena on aatteellisesti ja taloudellisesti edistää musiikin arkistotoimintaa Suomessa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys ylläpitää ja hallinnoi Musiikkiarkistoa, jonka kokoelmat (1167 hyllymetriä) kattavat merkittävän osan suomalaista kulttuuriperintöä ja ne sisältävät runsaasti ainutkertaista aineistoa.

Musiikkiarkisto kerää, tallentaa ja tarjoaa käyttöön suomalaiseen musiikkiin liittyvää tietoa ja aineistoa – kansanmusiikkia ja taidemusiikkia lukuun ottamatta. Musiikkiarkisto tallentaa muun muassa musiikin tekijöiden ja harrastajien henkilöarkistoja, musiikkialan järjestöjen arkistoja, musiikkitapahtumien ja -oppilaitosten arkistoja sekä musiikkiin liittyviä tutkimus- ja muistitietoaineistoja. Musiikkiarkiston toiminnan keskiössä on yhdistyksen nimenmuutoksesta huolimatta edelleen populaarimusiikki ja jazz.

Musiikkiarkiston kotisivut: https://www.musiikkiarkisto.fi/

Tykkää meistä Facebookissa:
www.facebook.com/Musiikkiarkisto-173475709402972