9789510451120

Tiistaina 3.11. klo 17.30 toimittaja Jeanette Björkqvist ja rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson kertovat Porvoon pääkirjastossa uudesta kirjastaan Hård mot de hårda: True crime – en bok om brott (Förlaget, 2020). Teoksen suomenkielinen käännös Kovat kadut: Ammattirikollisten jäljillä (WSOY) ilmestyy samanaikaisesti.

Uutistoimittajana pitkään työskennellyt Jeanette Björkqvist on radionkuuntelijoille tuttu muun muassa ohjelmasta Eftersnack. Vuodesta 2016 lähtien hän on työskennellyt vapaana toimittajana ja julkaissut pitkiä tutkivan journalismin reportaaseja. Journalisti-lehti valitsi hänet viime vuonna vuoden freelanceriksi.

Rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson on työskennellyt raa’an rikollisuuden parissa 1990-luvulta lähtien. Viime vuosina hän on esiintynyt paljon julkisuudessa paritukseen ja ihmiskauppaan liittyvien rikosselvitysten yhteydessä.

Uutuuskirjassa Eriksson avaa tunnetuimpien seksikaupparikosten taustoja ja kertoo tapausten selvittelyyn liittyvästä poliisityöstä. Kirja valottaa laajemminkin poliisin arjen työtä ammattirikollisuuden, kuten prostituution ja ihmiskaupan, parissa.

Kirjailijailta on pääosin ruotsinkielinen, mutta kysymyksiä voi esittää myös suomeksi.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Istumapaikkojen määrää on rajoitettu koronasuositusten mukaisesti. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

Kirjailijailta on seurattavissa myös suoratoistona kirjaston Facebook-sivujen live-tapahtuman välityksellä. Myös tätä kautta on mahdollista esittää kysymyksiä illan vieraille. Tapahtuma löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/porvoonkirjasto/live.