a6e58e95f9ff051f3276db616979bb89

a6e58e95f9ff051f3276db616979bb89

Aksel Kankaanranta on voittanut kappaleellaan Looking Back Uuden Musiikin Kilpailun ja sen myötä edustaa Suomea Rotterdamin Euroviisuissa toukokuussa 2020. Myös vuoden 2021 UMK järjestetään avoimena kilpailuna.

Herkkä popballadi Looking Back soi Suomen euroviisukappaleena Rotterdamissa toukokuussa 2020. Suomen kansa ja kansainvälinen raati valitsivat voittajan suorassa UMK: Finaali -lähetyksessä lauantaina 7.3. Tampereen Mediapoliksessa.

Looking Back on Joonas Angerian, Whitney Phillipsin sekä veljesten Connor, Toby ja Riley McDonoughin yhteistyön tulos. Suomalainen Angeria on tehnyt musiikkia niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin tähdille, muun muassa Almalle, Vesalalle, Julie Berganille ja Isac Elliotille. Whitney Phillips on kirjoittanut biisejä esimerkiksi Christina Aguileralle ja Zara Larssonille. Connor, Toby ja Riley McDonough muodostavat amerikkalaisen poprock-yhtye Before You Exitin.

– Kappale on rakkauden ja maailmantuskan yhdistelmä, ja se kertoo siitä miten ihmiset voivat pettyä odotuksiin. Haluan saada ihmiset ymmärtämään, että eläisivät hetkessä, Aksel kertoi UMK-taipaleen alussa.

Tämän vuoden Eurovision laulukilpailu järjestetään Rotterdamissa, Alankomaissa toukokuussa 2020. Suomi esiintyy 2. semifinaalissa torstaina 14.5.2020. Euroviisujen finaali käydään lauantaina 16.5.2020 ja se esitetään suorana Yle TV1:llä sekä Areenassa.

– Suomen esitys lähtee kisaamaan Euroviisujen finaalipaikasta hyvällä fiiliksellä. Show’n toteutuksesta viisulavalle vastaa sama huipputiimi, joka on ollut tekemässä UMK-esitystä, UMK:n tuottaja Anssi Autio hehkuttaa.

Voittajan sekä muiden UMK-finalistien esitykset ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Uuden Musiikin Kilpailu jatkuu avoimena
Kilpailu jatkuu avoimena myös vuoden 2021 Uuden Musiikin Kilpailussa. Myös yhteistyö YleX:n kanssa jatkuu.

– Musiikkiala ja yleisö ottivat avoimen kilpailun vastaan todella positiivisesti ja oli hienoa nähdä Suomen johtavia biisintekijöitä mukana UMK:ssa hienoilla kappaleilla. Lopputuloksena oli laadukas ja jännittävä finaali. On ilo jatkaa YleX:n ja UMK:n yhteistyötä. Biisien haku aukeaa syyskuussa, joten biisintekoon kannattaa ryhtyä jo nyt keväällä, kertoo YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen.

Vuoden 2021 Uuden Musiikin Kilpailun kappalehaku alkaa syyskuussa 2020. Haun alkamisesta tiedotetaan vielä erikseen sekä kerrotaan mm. osoitteessa yle.fi/umk.