Muumi-konsertti_pressikuva

Muumi-konsertti_pressikuva

Käy Muumilaaksoon -konsertit koostuvat kaikille tutuista muumilauluista. Kiertue huipentuu Hartwall Arenan jättikonserttiin 15.12.2019

Mm. Muumilaakson tarinoita -animaatiosarjan rakastetun tunnuskappaleen Käy Muumilaaksoon niin suomeksi kuin ruotsiksikin laulanut Benny Törnroos kiertää Suomea Muumien kanssa. 90-luvulta saakka yhdessä Muumien kanssa esiintynyt Törnroos johdattaa Muumit loppuvuoden aikana ympäri Suomen ja saapuu viihdyttämään kaiken ikäisiä Muumi-faneja.

Käy Muumilaaksoon -konsertit koostuvat kaikille tutuista muumilauluista, joita esitetään Benny Törnroosin johdolla. Konserttien aikana leikitään, lauletaan ja tanssitaan. Välillä myös jumpataan Muumipeikon, Muumipapan, Pikku Myyn ja Hemulin kanssa!  Tyypillisesti konserttien alusta alkaen tunnelma on katossa ja muumilaulut raikuvat täyttäen niin pienen kuin suuremmankin yleisön sydämet.  Konsertit sopivat kaikille niin vauvasta vaariin ja Törnroos Muumi-ystävineen toivottaakin kaikki tervetulleeksi mukaan konsertteihin.

Helsingissä vuonna 1950 syntynyt Benny Törnroos on suomenruotsalainen laulaja ja näyttelijä.  Yksi tunnetuimmista Törnroosin esittämistä kappaleista on Muumilaakson tarinoita -animaatiosarjan tunnuskappale, jonka hän esittää sekä suomen- että ruotsinkielisessä versiossa. Törnroos on esittänyt useita Muumi-aiheisia lauluja Benny Törnroos & Muumit -yhtyeensä kanssa. Vuonna 1992 ilmestynyt Lasten ikioma Muumi -levy myi kahdessa kuukaudessa yli 25 000 kappaletta tuoden Törnroosille ja Muumeille kultalevyn. Lastenlevyjen lisäksi Törnroos on toiminut mm. laulusolistina Country Express -kantriyhtyeessä ja konsertoinut Lasse Mårtensonin ja Calle Petterssonin kanssa. Muusikon töidensä ohessa Törnroos on työskennellyt vuodesta 1977 Yleisradiolle, jossa hän on tehnyt radio- ja televisio-ohjelmia ruotsiksi.

Suuri Muumikonserttikiertue 2019

19.l0.            Kouvola, Kuusankoskitalo

20.10.           Lahti, Sibeliustalo (klo 14)

26.10.           Imatra, Kulttuuritalo Virta

27.10.           Jyväskylä, Paviljonki

3.11.             Hämeenlinna, Verkatehdas

16.11.           Espoo, Tapiolasali (klo 15)

17.11.           Järvenpää, Järvenpää-talo

23.11.           Hyvinkää, Hyvinkääsali

24.11.           Lappeenranta, Lappeenranta-sali

30.11.           Rauma, Rauma-sali (klo 15:30)

1.12.             Pori, Promenadisali

7.12.             Mikkeli, Mikaeli

14.12.           Turku, Turun Konserttitalo

15.12.           Helsinki, Hartwall Arena, “Muumipeikon Tähtihetki – Suuri Juhlakonsertti

15.12.           Tampere, Tampere-talo (klo 18:30)

21.12.           Savonlinna, Savolinna-sali

22.12.           Joensuu, Carelia-sali

Konsertit alkavat klo 13:00, ellei toisin mainita. Liput myy Ticketmaster Suomi ja Lippu.fi.