dcb5dedabfe4f8e9e940f317f267a163
Euroviisuhuuma nousee huippuunsa toukokuussa 14.–18.5. Israelin Tel Avivissa. Suomea kisoissa edustaa Darude feat. Sebastian Rejman kappaleella Look Away. Kisapaikalta raportoivat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen.

Daruden ja Sebastian Rejmanin tulikoe on ensimmäisessä semifinaalissa, joka nähdään suorana Yle Areenassa ja Yle TV2:ssa tiistaina 14.5. klo 22. Suomi esiintyy semifinaalissa kolmantena.

Kaksikko on ollut promoamassa Look Awaytä ympäri Eurooppaa huhtikuun aikana. He ovat esiintyneet Amsterdamissa, Lontoossa ja Madridissa.

“Euroviisukupla on todellinen ja on ollut hienoa päästä osaksi sitä. Niin fanit, pre-partyjen järjestäjät kuin muutkin artistit ovat olleet mahtavia. En malta odottaa heidän tapaamistaan uudelleen Tel Avivissa ja sitä että pääsemme esiintymään koko yhteisölle!” Darude hehkuttaa.

”Ihmiset ovat tykänneet liveversiosta, homma toimii. Myös treenit täällä Suomessa ovat menneet todella hyvin ja paketti on kasassa myös laulujen osalta. Mahtavaa, että monen kuukauden projekti vihdoin kiteytyy ja pääsemme tekemään, mitä on odotettu”, Sebastian Rejman kertoo.

Lavashow’ta on hiottu maaliskuisesta UMK-esityksestä. Lavaste-elementtejä on muokattu, mutta esityksen ydinsanoma on pysynyt samana. Keskeisessä osassa visuaalisuutta on jo UMK:ssa ihastuttanut tanssija Etel Röhr. Taustalaulajina ovat Matti Leino, Heini Ikonen ja Petri Somer.

”Tänä vuonna show on rakennettu täysin kotimaisin voimin. Esityksen suunnittelu eli valo, video, lavaste, puvustus ja koreografia ovat kotimaista laatua. Samoin esiintyjät ovat kaikki suomalaisia. Lisäksi voimme olla ylpeitä siitä, että show käsittelee hienolla tavalla globaalia ongelmaa,” tuottaja Anssi Autio sanoo.

Krista ja Mikko raportoivat reaaliajassa Tel Avivista koko viisuviikon

Suomen euroviisuedustajien matkaa seurataan aktiivisesti mm. sosiaalisessa mediassa Ylen Euroviisut-tileillä ja osoitteessa yle.fi/euroviisut. Mukana matkassa ovat Ylen omat euroviisuasiantuntijat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen. He raportoivat pääkallopaikalta koko viisuviikon ajan.

Krista ja Mikko selostavat myös suorat tv-lähetykset yhdessä. Kristalle tämä on ensimmäinen kerta selostuskopissa, Mikolle puolestaan neljäs.

”Tuntuu mahtavalta olla Mikon kanssa selostamassa. Se että meitä on kaksi tuo kommentointiin luonnollisen, eläväisen fiiliksen. Voimme heittää läppää ihan eri tavalla. Mikko antaa turvaa minulle ja minä heitän lisää energiaa lauteille”, Krista intoilee.

”Olemme Kristan kanssa Instassa, Facebookissa ja Twitterissä. Kerromme ihmisille koko ajan mitä tapahtuu. Suorat lähetykset selostamme multialustaisesti. Käymme somessa keskustelua ihmisten kanssa ja tuomme sen myös tv-lähetykseen”, Mikko lupaa.

Ruotsinkielisestä selostuksesta semifinaali- ja finaalilähetyksissä vastaavat edellisvuoden tapaan Eva Frantz ja Johan Lindroos. Yle Radio Suomessa semifinaalit juontavat Sanna Pirkkalainen ja Toni Laaksonen. Finaalin juontavat Sanna Pirkkalainen ja Sami Sykkö.

Ensi-illassa uutuusdokumentti Don’t Look Away – matka viisuihin
Harri Hakasen ohjaama dokumentti seuraa Daruden eli Ville Virtasen ja tämän aisaparin, laulaja-näyttelijä Sebastian Rejmanin taivalta kohti Tel Avivin Euroviisuja. Jo muutaman vuoden ajan yhdessä töitä tehnyttä kaksikkoa yhdistävät musiikin lisäksi myös isyys ja jääkiekkoharrastus.

Kamerat ovat taltioineet viisuihin huipentuvan projektin tapahtumia lokakuusta 2018 toukokuuhun 2019 saakka. Ensimmäistä kertaa elämässään viisukuplaan heitetyt Darude ja Sebastian avaavat dokumentissa ajatuksiaan urakasta. Lisäksi kameran edessä nähdään ensimmäistä kertaa myös Villen vaimo Michelle, jota on osin kiittäminen siitä, että Darude ylipäätään osallistuu Euroviisuihin.
Don’t Look Away – matka viisuihin Yle TV2:ssa 14.5. klo 21.30 ja Yle Areenassa jo 13.5.

Euroviisaat

Tämän vuoden kaikki euroviisut ruoditaan Eva Frantzin ja Johan Lindroosin johdolla Euroviisaat-ohjelmassa (De Eurovisa). Jokaisessa jaksossa on vieraileva kommentaattori arvioimassa ja pisteyttämässä kappaleita. Ensimmäiset kolme jaksoa löytyvät jo Yle Areenasta, viimeiset kolme jaksoa 26.4.–10.5. perjantaisin Yle Fem ja Yle Areena klo 18.30.

Eurovision Song Contest 2019: Semifinaali 1 ti 14.5. klo 22.00 Yle TV2 ja Yle Areena
Eurovision Song Contest 2019: Semifinaali 2 to 16.5. klo 22.00 Yle TV2 ja Yle Areena
Eurovision Song Contest 2019: Finaali la 18.5. klo 22.00 Yle TV2 ja Yle Areena
Semifinaalit ja finaali kuullaan myös suorana Yle Radio Suomessa ja Yle Vegalla