muumi3

Albumilla kuullaan Alman upea Starlight, Roosberg-duon debyyttikappale The Author ja myös Ellinoora liittyy sarjan artisteihin englanninkielisellä Pikku Myyn teemabiisillä

Tämän kevään sydämellisin tv-sarja Muumilaakso on tänään saanut rinnalleen sarjan musiikista koostuvan soundtrackin. Helmikuussa nähdystä ensimmäisestä jaksosta lähtien sarjan katsojat ovat päässeet nauttimaan huippuartistien varta vasten sarjalle tehdyistä kappaleista. Täysin uutena ja ennen kuulemattomana kappaleena soundtrackilta löytyy Ellinooran tekemä Pikku Myyn teemakappale All Small Beasts Should Have Bows In Their Tails. Ellinoora kertoo:

”Mä oon pienestä asti rakastanut Muumeja. Eniten oon identifioinut itseni aina Pikku Myyhyn, joten oli ihanaa laulaa juuri hänen kappaleensa. Tää on spesiaalijuttu, on ilo olla mukana tällä soundtrackilla. All Small Beasts on hyvällä tavalla outo, hämmentävä ja kupliva biisi. Lähestyttiin laulun tuotantoa orgaanisella kulmalla ja pyrittiin taltioimaan Pikku Myyn hahmon estetiikkaa musiikilla.”

Soundtrackin erityisenä helmenä on Jori Sjöroosin ja Christel Sundbergin (Chisu) muodostaman Roosberg-duon debyyttikappale The Author. Roosberg kertoo:

”Tämä on ensimmäinen yhdessä tehty kappale ja ensimmäinen yhteistyö ylipäätään. Tekeminen oli helppoa sillä molemmat omaamme samankaltaisen musiikillisen estetiikan säveltäjinä ja tuottajina. The Author viittaa itse Tove Janssoniin ja teksti kehoittaa kuulijaansa kirjoittamaan itse oman tarinansa.”

Ellinooran ja Roosbergin lisäksi myös muut Moominvalley-artistit ovat hehkuttaneet mahdollisuutta päästä mukaan ainutlaatuiseen projektiin.

”It has been an honor and a joy working on music for this project. The Moomins has been my favorite cartoon universe for as long as I can remember and I’ve always identified with the characters and the stories. Being a part of this new and fantastic tv show is truly a dream come true.” – MØ

“I’m a moomin fan so it was a huge honour to make this song! It is pretty different to my own music but it turned out to be great and something fun and new! I can’t wait to see the whole series!” – Alma

”If someone had told me when I was eight years old that in twenty years I would get the opportunity to write and record a song for the Moomins, I can imagine it would have felt like having all my birthdays and Christmas’s at once. A career peak I can only equate to Everest. I was a huge fan. And still am. And I thoroughly enjoyed every second of making this song.” – Tom Odell

Moominvalley-soundtrackista on tänään digitaalisen julkaisun lisäksi ilmestynyt 16 kappaletta sisältävä cd sekä rajoitettu erä neljää erilaista kuvavinyyliä, jotka pitävät sisällään 14 kappaletta.

Tove Janssonin rakastettuihin muumikirjoihin ja -sarjakuviin perustuvaa Muumilaakso-sarjaa on nähty Ylen kanavilla 25. helmikuuta lähtien. Sarjan ensimmäinen kausi pitää sisällään kolmetoista 22 minuuttista jaksoa ja sen suomenkielisiin ääninäyttelijöihin kuuluvat muun muassa Joonas Nordman, Satu Silvo ja Ville Haapasalo. Tänään Moominvalley saa ensi-iltansa Iso-Britanniassa Sky One ja Sky Kids -kanavilla. Sarjan englanninkielisiin ääninäyttelijöihin kuuluvat Taron Egerton, Rosamund Pike ja Kate Winslet.

MOOMINVALLEY Soundtrack
1. ‘THEME SONG (I’M FAR AWAY)’ PERFORMED BY MØ
2. ‘STARLIGHT’ PERFORMED BY ALMA
3. ‘SUMMER DAY’ PERFORMED BY TOM ODELL
4. ‘BACK TO THE CAVE’ PERFORMED BY COLONEL SUNS
5. ‘LOVE ME WITH ALL OF YOUR HEART’ PERFORMED BY DELILAH MONTAGU
6. ‘HOME AGAIN’ PERFORMED BY FIRST AID KIT
7. ‘THERE IS SOMETHING IN THE FOREST’ PERFORMED BY EMILIANA TORRINI AND THE COLORIST ORCHESTRA
8. ‘HOME’ PERFORMED BY JOSEF SALVAT
9. ‘ALL SMALL BEASTS SHOULD HAVE BOWS IN THEIR TAILS’ PERFORMED BY ELLINOORA
10. ‘FREE SPIRIT’ PERFORMED BY JOSEF SALVAT
11. ‘COUNTRY AIR’ PERFORMED BY SOAK
12. ‘BY YOUR SIDE’ PERFORMED BY MELLAH
13. ‘IN BLUE’ PERFORMED BY DECLAN MCKENNA
14. ‘NORTHERN LIGHTS PERFORMED BY MØ
15. ‘READY NOW’ PERFORMED BY DODIE
16. ‘THE AUTHOR’ PERFORMED BY ROOSBERG