Inariviikot 2019 Kultahiput by Tytti Braysy

Kultahiput by Tytti Braysy

Inariviikot kokoaa jälleen yhteen alueen perinteiset ja uudet kesätapahtumat asukkaiden ja matkailijoiden iloksi. Ensi kesän tapahtumien suunnittelu on nyt täydessä vauhdissa ja ohjelmaan kerätään ennakkoilmoituksia.

Useat Inariviikkojen tapahtumat tulevat heijastelemaan Inarin värikästä kultahistoriaa.

– Pohdimme viime syksynä Inarin kunnan sivistystoimessa, miten Lapin kullan löytymisen ja kullankaivun aloittamisen 150-vuotisjuhlavuosi voisi näkyä Inariviikoilla. Kunta päätti teettää näytelmän kullankaivun vaiheista Inarissa, jonka toteuttajaksi valittiin harrastajateatteri iValoiset, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen kertoo kultateeman synnystä.

Paikallishistoriaan perehtyneen Ritva Savelan käsikirjoittama Kultamaan unelma -näytelmä saa ensi-iltansa Inariviikkojen avajaisissa 19.7. Ivalossa ja myös 45. kertaa vietettävillä Ivalon Pelimannipäivillä kuullaan hippusia kultaperinteistä.

Käyttäjäystävällinen ohjelma

Ennakkoon ilmoitetut ohjelmat julkaistaan pian verkkosivuilla osoitteessa inariviikot.fi.

– Viime vuonna tapahtumia oli jo yli sata, joten on tärkeää, että yleisö löytää helposti itseään kiinnostavimmat tapahtumat. Verkkosivuilla julkaistavaa ohjelmaa voi selata myös kylittäin ja valmis ohjelma tullaan kääntämään englanniksi, venäjäksi ja kaikille saamen kielille. Tekninen toteutus tulee olemaan kaikissa kieliversiossa sama.

Tapahtumajärjestäjät ilmoittavat tapahtumatiedot verkkosivuilla olevalla lomakkeella, jolla kysytään nyt myös, sopiiko tapahtuma vieraskieliselle yleisölle.

– Ajatus on, että Inariviikkojen kansainvälinen yleisö voisi poimia ohjelmasta vieraskielisille sopivimmat tapahtumat ja samalla matkailualan yritykset voisivat hyödyntää Inariviikkojen ohjelmaa omassa kesän markkinoinnissaan.

Kaikki perjantaihin 24.5. mennessä ilmoitetut tapahtumat julkaistaan lisäksi kesällä alueen kotitalouksiin ja yrityksiin jaettavassa ohjelmalehdessä.