Mariana_180814_2014_08_18_0562_Final+copy+copy

Compañía Kaari & Roni Martin – KILL Carmen Photo: Janne Mikkilä

COMPAÑÍA KAARI & RONI MARTIN: KILL CARMEN

Areena Oulu (Tyrnäväntie 16) La 23.3. klo 17 ja 20

Kansainvälisesti palkitun Compañía Kaari & Roni Martinin näyttämöteokset tunnetaan rujon absurdista estetiikastaan. KILL Carmen on samanaikaisesti julkea ja julma, viettelevä ja nyrjähtänyt. Roni Martinin johtama orkesteri yhdistelee suvereenisti funkia, flamencoa, ja balkan-vaikutteita. Espanjalaistanssijat Mariana Collado ja Carlos Chamorro rynnistävät näyttämölle nauraen kuolemalle päin naamaa.

Carmen: Mariana Collado (ESP) | Härkätaistelija: Carlos Chamorro (ESP) | Don José:Victor Carrasco (ESP), Erno Haukkala (FIN), Samppa Leino (FIN), Roni Martin (FIN),Henrik Perelló (FIN), Antero Priha (FIN), Karo Sampela (FIN), Juan Antonio Suárez Cano (ESP) | Cleaner: Pablo Suárez (ESP) | Taiteellinen johto: Kaari ja Roni Martin| Koreografiat: Carlos Chamorro, Mariana Collado, Kaari Martin |Sävellys ja sovitus: Roni Martin | Sanat: Roni Martin, Atro Kahiluoto, Pentti Saarikoski | Dramaturgia: Atro Kahiluoto | Ohjaus: Kahiluoto-Martin-Martin | Valosuunnittelu: Risto Sillanpää | Pukusuunnittelu: Erika Turunen | Livemiksaus: Eppu Helle | Valomies: Risto Sillanpää | Pukuompelu: Anja Behm, Johanna Vehmas | Maskeeraus: Kaisu Hölttä | Näyttämömestari: Miguel Kolliander | Vierailun tuottavat yhteistyössä: JoJo – Oulun Tanssin Keskus ja Oulun Musiikkijuhlat 

Teos on kiertänyt jo Suomea, lähimpänä Oulua se on nähty Ylivieskassa ja Kemissä, osana Taidetestaajat-hanketta. Taidetestaajien antamaa palautetta voi lukea esimerkiksi: http://www.killcarmen.net/uutiset

Oulussa vieraillessaan Carmenina nähtävä tanssija, Mariana Collado, pitää kurssin flamencoa jo aikaisemmin tanssineille. Oulun Musiikkijuhlien ja flamencoyhdistys Palo Nuevon kanssa yhteistyössä järjestettävällä kurssilla keskitytään syvään soleáan, flamencon kuningaspaloon. Soleáa kutsutaan kaikkien palojen äidiksi ja se on yksi vanhimpia flamencon paloja. Sen avulla voi tulkita syviä, dramaattisia ja jopa traagisia tunteita.