mono_047a1da5

mono_047a1da5

Iskelmä Gaalaa juhlitaan parhaillaan loppuunmyydyssä Tampere-talossa. Tilaisuudessa palkitaan viime vuoden parhaimmat kotimaiset artistit ja julkaisut. Ensimmäisellä puoliajalla jaettiin kolme palkintoa. Vuoden naisartistiksi kuuntelijat äänestivät Jenni Vartiaisen, jonka viime vuonna ilmestynyt ”Monologi” on ehdolla myös vuoden albumiksi. Vuoden yhtye -palkinnon pokkasi Haloo Helsinki!, joka on voittanut palkinnon vuosina 2013, 2014 ja 2017. Musiikintekijöiden ja kustantajien järjestö Teosto luovutti gaalassa vuoden musiikintekijä -palkinnon, jonka sai laulaja-lauluntekijä Timo Kiiskinen.

Hiljainen hetki Olli Lindholmille

Gaala käynnistyi koskettavissa merkeissä, kun salissa järjestettiin hiljainen hetki tiistaina menehtyneen Olli Lindholmin kunniaksi. Lindholmin oli määrä esiintyä gaalassa. Lindholmin hyvä ystävä, jääkiekkovalmentaja Karri Kivi piti gaalassa puheen. Hiljaisen hetken jälkeen kuultiin Juha Tapion liikuttava tulkinta Pettävällä jäällä -kappaleesta. Yö-yhtyeen jäsenet ovat gaalassa kutsuvieraina.

Pian alkavalla toisella puoliajalla jaetaan vielä vuoden miesartisti, vuoden viihdyttäjä, vuoden albumi, vuoden iskelmä ja Pro Iskelmä -palkinnot. Eniten ehdokkuuksia gaalassa saivat Juha Tapio ja Lauri Tähkä.  Juha Tapio on ehdolla vuoden miesartisti, vuoden albumi ja vuoden viihdyttäjä -kategorioissa. Lsäksi ”Kuka näkee sut” -kappale tavoittelee vuoden iskelmä -pystiä. Lauri Tähkä on ehdolla vuoden miesartistiksi ja vuoden viihdyttäjäksi sekä kahdella kappaleella vuoden iskelmä -sarjassa ”Mä en pelkää” ja ”Palavaa vettä” -kappaleilla.

Iskelmä Gaalassa jaettavat palkinnot perustuvat Iskelmän kotisivuilla tammikuussa järjestettyyn vuosiäänestykseen, johon osallistui 25 000 radiokuuntelijaa.

Iskelmä Gaala – voittajat (ensimmäinen puoliaika):

Vuoden naisartisti:

Jenni Vartiainen

Vuoden yhtye:

Haloo Helsinki!

Teoston vuoden musiikintekijä -palkinto:

Timo Kiiskinen