Candle_flame_(1)

Marstio muistetaan muun muassa hiteistä Muisto vain jää ja Sä mua, mä sua.

Harri Marstiolla todettiin reilut viisi vuotta sitten imusolmukesyöpä. Hän luuli jo selvinneensä siitä, mutta syöpä uusiutui viime kesänä. Syöpä levisi ja vei miehen työkyvyn. Sairaus ajoi miehen myös velkakierteeseen. Marstio asui viime syksynä vielä vanhassa jugend-talossa, jota hän kertoi käyttävänsä työ- ja asuntotilana.

Harri Tapio Marstio syntyi 6. tammikuuta 1957 Iittissä ja oli suomalainen muusikko. Marstio vaikutti soolouransa lisäksi muun muassa yhtyeissä Harri Marstio ja Maanantai, Kultakurkut, Harri Marstio Duo, Pedro’s Heavy Gentlemen ja Harri Marstio Band. Hän tuli tunnetuksi vierailtuaan vuonna 1982 Pedro’s Heavy Gentlemenin albumilla ja esittäen ”Romany Violin” -kappaleen. Myöhemmin Marstio levytti suomenkielisiä tulkintoja kuten ”Tie” ja ”Muisto vain jää”. Marstion omista kappaleista tunnetuimpia lienevät ”Sirkustyttö” ja ”Talo”.

Vuonna 2007 Harri Marstio levytti muiden Kuusankoskelta kotoisin olevien tai siellä vaikuttaneiden taiteilijoiden kanssa ”Jokivarsi”-kappaleen, jonka tuotto meni alueen kehittämiseen. Kipinä levyn tekoon syntyi UPM:n ilmoitettua Voikkaan tehtaan lopettamisesta.

Kesällä 2008 sai paljon radiosoittoa ”Sandra of St. Mura” -niminen kappale, jonka Marstio levytti Folkswagen-yhtyeen albumille Kyläkaupan rappusilla. Kappale on englanninkielinen versio Esa Pakarisentunnetuksi tekemästä ”Suhmuran Santrasta”. Loppuvuodesta 2008 Marstio pyrki Akaan valtuustoon, sinne kuitenkaan pääsemättä.

Syksyllä 2009 alkoivat Marstion 11. studioalbumin äänitykset. Kappaleita sille ovat tehneet Marstion lisäksi ainakin Timo Kiiskinen, Pauli Hanhiniemi, A.P. Sarjanto, Sami Visto, Reijo ”Mehu” Järvi sekä ”Muisto vain jää” -kappaleen säveltäjä Norman Bergen. Marstion mukaan levyllä ”mennään maanläheisellä linjalla”. Albumin kerrottiin ilmestyvän vuoden 2011 aikana.

Marstiolla diagnosoitiin vuoden 2014 keväällä imusolmukesyöpä, joka leikattiin saman vuoden alkukesällä. Syöpä uusiutui kesällä 2016 ja hän jäi uudelleen keikkatauolle, joka kesti toukokuuhun 2017 saakka.

Marstiolla on 18- ja 29-vuotiaat lapset, jotka asuvat Tampereella. Marstio itse asui Voikkaalla.