kulttuuriministeri-sampo-terho

kulttuuriministeri-sampo-terho

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho vieraili viime viikolla 11.–13.5.2018 Cannesin elokuvajuhlilla. Vierailun tarkoituksena oli tutustua suomalaisen elokuvan kansainväliseen markkinointiin. Delegaatioon kuului myös Suomen suurlähettiläs Ranskassa, Teemu Tanner.

Suomen elokuvasäätiö markkinoi suomalaista elokuvaa Cannesin elokuvajuhlien marketissa Scandinavian Films -katto-organisaation ylläpitämällä Scandinavian Terracella. Lauantaina Ministeri Terho osallistui Scandinavian Terracen lounastapaamiseen, joka toi yhteen kiinalaista ja suomalaista elokuva-alaa.

Sunnuntaiaamupäivällä Terho osallistui Ruotsin elokuvainstituutin järjestämään seminaariin “Take Two: Next Moves for #metoo”. Elokuva-alan tasa-arvokysymyksiin paneutuneessa seminaarissa oli paikalla myös mm. Ruotsin kulttuuriministeri Alice Bah Kuhnke, Ranskan kulttuuriministeri Françoise Nyssen sekä Viron kulttuuriministeri Indrek Saar. Iltapäivällä ministeri Terho avasi Suomen elokuvasäätiön vastaanoton Grand-hotellin terassilla. Noin 400 kansainvälistä vierasta kokoontui vastaanotolle verkostoitumaan.

Viikonlopun aikana Terho vieraili myös muun muassa EU:n Creative Europe -ohjelman ständillä, tutustui Suomen elokuvakomissioiden toimintaan sekä tapasi suomalaisia elokuvatuottajia.

Suomesta Cannesin elokuvajuhlilla esitetään tänä vuonna Mikko Myllylahden ohjaama lyhytelokuva Tiikeri. Elokuva nähdään Kriitikoiden viikko -sarjassa, jonka palkintogaala on keskiviikkona 16.5.