Groop kuva 05082013
Arvostettu, maailmankuulu mezzosopraano Monica Groop konsertoi Kajaanin kirkossa 29.9. klo 18 yhdessä Soidaan!-kamariorkesterin kanssa, johtajana Satu Simola.
Groop on yksi Suomen merkittävimpiä oopperalaulajia. Hän on tehnyt ammatillisen debyyttinsä Suomen Kansallisoopperassa ja vieraillut useissa maailman arvostetuimmista oopperataloista. Näihin lukeutuvat Baijerin valtionooppera, Covent Garden, Tukholman kuninkaallinen ooppera, sekä Los Anglelesin, Amsterdamin, Kölnin, Pariisin ja New Yorkin oopperat. Oopperan lisäksi Groop on arvostettu konserttisolisti, joka on esiintynyt lukuisten sinfoniaorkestereiden ja monien kuuluisien kapellimestareiden kanssa ympäri maailman. Groop on saavuttanut erityistä mainetta barokkimusiikin tulkitsijana. Hänet on nimitetty Sibelius-Akatemian laulutaiteen prefessoriksi ajaksi 2009–2014. (Lähde: Wikipedia)
Soidaan! ry perustettiin 2011, jotta ammattilaiset saisivat harrastaa ja musisoida korkeatasoisesti yhdessä. Orkesterin perustajina olivat Satu Simola ja Sauli Tyni. Simola toimii taiteellisena johtajana ja kapellimestarina
Tyni orkesterin toiminnanjaohtajana ja soolosellistinä. Orkesteri kokoaa yhteen niin ammattilaiset kuin musiikin ammattiopiskelijat. Orkesterilla on ollut merkittäviä solisteja vieraanaan Milanon La Scala -oopperasta suomalaisiin huippunimiin.
Konsertissa kuullaan muun muassa Bachin kantaatista aaria “Vergnügte Ruh”, Matteus passiosta “Erbarme dich”, Händel Ombra mai fu (Xerxesistä) ja Verdi prati (Alcinasta) ja Gluckin ja Mozartin teoksia.
Orkesteri soittaa Joonas Kokkosen “Musiikkia jousiorkesterille” ja Händelin Conserto grosso op. 6 nro 11.Monica Groop ja Soidaan!-kamariorkesteri
su 29.9. klo 18

 Kajaanin kirkossa
Ohjelma 20 € (myynti tuntia ennen konsertin alkua)