1

”Ei aina voi voittaa, täytyy muidenkin voittaa joskus, ettei PKN voita aina” – Pertti Kurikka

PKN-kokoelmalevy ”The Best of Greatest Hits” on kerännyt ylistäviä arvioita

Pertti Kurikan Nimipäivät ei päässyt punkilla Euroviisujen finaaliin, mutta palasi silti voittajina kotiin. Yhtyeen paluuta juhlitaan The Circuksessa lauantaina 6.6. kun PKN tekee ensimmäisen keikkansa Wienin-matkan jälkeen.

Lisätiedot ja liput keikalle: http://www.livenation.fi/event/665060/pertti-kurikan-nimip%C3%A4iv%C3%A4t-tickets

Pertti Kurikan Nimipäivät julkaisi yhtyeen koko tuotannon kattavan kokoelma-albumin ”The Best of Greatest Hits” perjantaina 8. toukokuuta. Albumi sisältää edustuskappale ”Aina mun pitää” mukaan lukien 37 kappaletta. Albumi on saanut viiden tähden arviot mm. Helsingin Sanomissa ja Ilkassa.

”Levyhän tulee cd:nä ja tuplavinyylinä. Siinä on kaikki meidän biisit. On kiva että saatiin tehtyä greatest hits-levy. Tää on hieno muistutus suomen kansalle kun siinä on meidän vanhempia ja uudempia biisejä” kertoo laulaja Kari Aalto.

”The Best of Greatest Hits” -albumin ja muita julkaisuja sekä fanituotteita voi tilata alta:

http://www.pkn.rocks/shop/

http://www.levykauppax.fi/perttikurikannimipaivat/

Pertti Kurikan Nimipäivät on herättänyt viime kuukausina laajasti kiinnostusta kansainvälisessä mediassa. Yhtyeestä ovat uutisoineet mm. Billboard, BBC, The Guardian, Canal+, Rai, Bild, RTL, Mirror, Reuters, Independent, Metro UK, Buzzfeed, Consequence of Sound sekä New Zealand Herald. Yhtyeen ilosanomaa ovat kotimaisten julkisuuden henkilöiden lisäksi jakaneet mm. Dead Kennedys, Tom Morello sekä David Hasselhoff. Yhtyeelle tehtiin viisujen alla myös oma virallinen postimerkki.

Pertti Kurikan Nimipäivät on vuonna 2009 perustettu punk-yhtye, joka nousi kulttimaineeseen jo ensimmäisellä demollaan ”Kallioon”. Tämän jälkeen bändiltä on ilmestynyt 8 EP:tä, kaksi singleä, sekä kaksi kokoelma-albumia. PKN on ollut kysytty bändi myös ulkomailla. Suomen lisäksi yhtye on kiertänyt mm. Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Norjassa, Kanadassa, Kosovossa, Hollannissa ja Sveitsissä.

Bändistä on tehty Kovasikajuttu-niminen dokumenttielokuva, joka sai ensi-iltansa elokuvateattereissa keväällä 2012. Elokuva voitti kaksi Jussi-palkintoa (paras dokumenttielokuva sekä paras leikkaus) sekä lisäksi lukuisia muita palkintoja Suomessa ja ulkomailla. Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin ohjaaman Kovasikajutun lisäksi PKN on esiintynyt myös vuonna 2010 valmistuneessa, Pekka Karjalaisen ohjaamassa elokuvassa Vähän kunnioitusta.

 

www.pkn.rocks

https://www.facebook.com/PerttiKurikanNimipaivat

https://instagram.com/pknimipaivat/