Kuvaaja: Henry Salmi

Rosi julkaisi uuden singlen, jonka nimestä ei voi erehtyä – Bye Bye Baby on uudelleenversiointi legendaarisesta Catcatin hittikappaleesta.

Rosi kertoo ajatuksen biisiin syntyneen todella luonnostaan, sillä kyseessä on ensimmäisiä ”aikuisten kappaleita” joita hän lapsena kuunteli ja lauloi. Rosista huokuva mimmienergia kuuluu tässäkin biisissä vahvana – artisti itse on myös aina ihaillut vahvoja naisääniä ja -kertojia. Tarina biisin taustalla on kollektiivinen bye bye baby -ajatus kaikelle toksiselle ja inhottavalle elämässä, näille asioille pitäisi uskaltaa ja pystyä sanomaan vaan bye bye.

Vaikka en lapsena tajunnu miten vahva statement tossa bye bye babyn kertosäkeessä onkaan oikeesti niin koen, et sieltä on alkanu imemään vaikutteita myös omaan musiikkiin miten suoraan ja asenteellisesti sitä asioita haluaa sanoa ja ilmaista.” Rosi kertoo.

’’Työstin tällasta lähtölaulua ja halusin nimenomaan tuoda siihen sellasta hyvää dramaattisuutta ja muistan, et jossain keskustelussa mun yks ystävä totes jotenkin että ”joo kaikelle tollaselle pitää sanoo bye bye” ja mun päässä alko soimaan Bye bye baby. Sit tuntu et se kertosäe on ihan täydellinen palanen tähän mun lähtölaululuonnokseen! Esittelin studiolla tän idean Timosen Anniinalle ja Hulkon Aleksanterille ja ne fiilisteli tätä myös, tehtiinkin tää valmiiks yhdessä sessiossa ihan super helposti ja sujuvasti. Ja nyt tuntuu et näin tän laulun pitikin mennä. Mitä enemmän oon ite tota valmista biisiä makustellu, ni tuntuu et toi on samalla multa vähän sellanen kollektiivinen bye bye kaikelle toksiselle ja vaikeelle vaikka tossa biisissä aika spesifi tarina onkin.’’

Rosin kaksi edellistä singleä Kysy mult sekä Mun itseni kaa on herättäneet kiinnostuksen artistin ympärillä ja Rosi on löytänyt selkeän oman tiensä. Biisit ovat keränneet jo yli 680k stremia Spotifyssa – mitkä nousevatkin Rosin kuunnelluimpien kappaleiden kärkipaikoille. Laulaja-lauluntekijä Rosi on lisäksi tunnettu mm. kappaleistaan KarmaVanha minä ja Kuka kaipaa kusipäätä. Alunperin Instagramiin lataamistaan lauluvideoista bongattu lahjakkuus on tuttu myös platinaa streamanneelta räppäri Junon Hätäraketteja -kappaleelta. Asenne, itsevarmuus, omaperäisyys ja girl power – nämä kuvaavat täydellisesti Rosia ja hänen musiikkiaan.

Kuuntele Bye Bye Baby tästä