Kuva: Niki Soukkio

Suomen suurin rockfestivaali Rockfest keräsi yleisöä kolmen festivaalipäivän aikana yhteensä lähes 50 000. Hyvinkään lentokentällä järjestetty jättitapahtuma alkoi torstaina 8.6. Festivaali jatkuu vielä tänään lauantaina.

Tapahtuman järjestäjä Nelonen Media Live on tyytyväinen alueen toimivuuteen ja viihtyvyyteen sekä asiakaspalautteisiin, jonka mukaan järjestelyt ovat sujuneet hyvin.
”Rokkikansa on jälleen näyttänyt, miten festareilla kuuluu juhlia. Tapahtuma on sujunut käytännössä ilman järjestyshäiriöitä. Niin yleisö, esiintyjät kuin henkilökunta ovat olleet hyvällä tuulella koko tapahtuman ajan. Palveluvalikoima ja alueen viihtyisyys ovat saaneet yleisöltä kiitosta. Myös sää on suosinut rock-kansaa”, kommentoi tapahtuman tuotantopäällikkö Anniina Havukainen.

Kansainvälisestikin merkittävä festivaali
Tapahtumassa esiintyi kolmen päivän aikana kolmella lavalla yhteensä 32 yhtyettä, joista liki puolet olivat ulkomaisia tähtiä.
”Olemme kiitollisia, että saimme näin täydellisen ohjelman tämän vuoden Rockfestiin. Panteran 25 vuoden jälkeinen paluukeikka, Danzigin viimeinen esiintyminen maassamme ja Mötley Crüen rock show alleviivaavat, että Rockfest on kansainväliselläkin tasolla kiinnostava rockfestivaali maailman ykköstähtien ja heidän taustajoukkojensa keskuudessa”, kommentoi promoottori Janne Tamminen.

Rockfestissä esiintyivät rockin kirkkaimmat maailmantähdet kuten pahamaineisen rock-bändin viittaa kantava Mötley Crüe, brittirocklegenda Def Leppard, erityistä suitsutusta esiintymisistään torstaina saaneet, paluun tehnyt Pantera ja punk rock -legenda Rancid sekä thrash metal -yhtye Testament. Kotimaisista alan eturivin tekijöistä festivaaleilla nähtiin muun muassa Ville Valon sooloyhtye VV, Noora Louhimon johtama Battle Beast ja suomimetallin ykkösnimi Stam1na.

Lavalle astuvat vielä tänään lauantaina muun muassa viimeistä kertaa Suomessa nähtävä Danzig, stadionrockbändi Volbeat, garagerock-yhtye The Hellacopters ja rock-ikoni Michael Monroe.

Karnevalistista tunnelmaa ympäri festivaalialuetta
Musiikin lisäksi Rockfestissä koettiin rokkikansan karnevaali, kun yleisö pääsi kokemaan festivaalia yläilmoista maailmanpyörästä käsin. Lisäksi tarjolla oli energian purkua pomppulinnassa ja Raivoomossa. Artisteja vieraili myös nimikirjoituspisteellä, jossa yleisöllä oli mahdollisuus hankkia nimikirjoituksia ja yhteiskuvia idoleidensa kanssa. Sadat vieraat ikuistivat festivaalikokemuksensa myös Rajalan iBox 360-videophotoboothissa.

Myös alueen lukuisat ruoka- ja juomapisteet sekä ostosmahdollisuudet tarjosivat elämystä keikkojen ohessa. Festivaalin tuotemyynti ja bändituotemyynti ovat käyneet ennätysvilkkaasti koko viikonlopun ajan.
Leirintäalueella olivat käynnissä omat festivaalit, kun asiakkaita palvelivat alueen ravintolat ja erikoisohjelma sekä saunakylä.

Rockfest 2024
Rockfest juhlitaan ensi vuonna 13.-15.6.2024 Hyvinkään Lentokentällä. Ensimmäisiä uutisia lipunmyynnin käynnistymisestä on luvassa syksyllä.