Rauma Festivo 2.-6.8.2022 Graafinen ilme Antti Ignatius

Rauma Festivon perinteinen Carpe diem -yllätyskonserttien päivä valtaa Vanhan Rauman torstaina 4.8. koko päiväksi. Viulisti Siljamari Heikinheimon ja tanssitaiteilija Auri Aholan ovat yhdistäneet viikon taiteilijoista pareja, joiden luomat ainutlaatuiset esitykset Vanhan Rauman yksityispihoissa syntyvät mm. jonglöörauksen, jazzbasistin, sellistin, ballerinan, viulistin ja break dance -taiturin kohtaamisista. Esiintyjät paljastuvat vasta kussakin konserttipaikassa, ja kohteiden välillä on mahdollisuus osallistua maksuttomaan opastukseen Rauman oppaat ry:n johdolla.

Kahvilakonserteissa liediä ja kamarimusiikkia, Festivo-torilla tutustutaan taiteilijoihin

Café Salissa Rauma kauppatorin laidalla kuullaan kolme kahvilakonserttia festivaaliviikon iltapäivissä. Sopraano Emma Lammela ja pianisti Shenran Wang esittävät romanttisen lied-ohjelmiston, viulisti Tuuli Raitio ja pianisti Josefin Kavén suomalaisia viulukappaleita ja Ekin Kuzukiranin, Yanan Bain ja Elis Hakolan muodostama jousitrio Melartinin hehkuvan trion.

Festivo-torilla puolen päivän tuokioissa keskustellaan maailmankansalaisuudesta, historiankirjoituksesta pois pudotetuista ja taiteellisen yhteistyön ihanuudesta ja kamaluudesta. Festivon taiteilijoiden lisäksi mukaan on kutsuttu raumalaisia kulttuurivaikuttajia.

Alkaa etkoilla, loppuu Kesäillan adagiolla

Rauma Festivon etkot järjestetään Vanhan Rauman sydämessä Spärrin pihalla. Maanantai-illassa kuullaan yllätysesityksiä, esitellään viikon taiteilijat ja nautitaan yhteistyökumppanin tarjoamia virvokkeita.

Marko Pennasen rakentamaa, Rauman Konserttiyhdistyksen omistamaa Festivo-viulua soittava Miriam Luukkonen esiintyy urkuri Saara Kukon kanssa viikon päätteeksi Rauman Pyhän Ristin kirkossa Rauma seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestettävässä konsertissa.  Bachin ja Ysaën virtuoosisten sooloviuluteosten lisäksi ohjelmassa on Mendelssohnin ja Massenet’n teoksia.

39. Rauma Festivo 2.6.8.2022

www.raumafestivo.fi
www.facebook.com/raumafestivo
Twitter: @RaumaFestivo
Instagram: raumafestivo, #raumafestivo, #raumafestivo2022