Laivaston saksofonikvartetti tuo oopperamusiikin konsertin Saloon, Nauvoon ja Turkuun. Konserttiin on valittu monipuolinen kattaus parhaita paloja oopperoista, muusta laulumusiikista sekä saksofoniohjelmistosta. Konsertin oopperaorkesterina toimii saksofoneista ja pianosta koostuva kvintetti Laivaston soittokunnasta. Solistina laulaa sopraano Pia Pajala.

Taidekappelissa konsertti pidetään perjantaina 30.6. kello 18. Konserttiin on vapaa pääsy ja ovet aukeavat kello 17. Osoite Seiskarinkatu 35, Hirvensalo, Turku.

Konsertin säveltäjänimiä ovat Mascagni, Puccini, Lehár, Ito ja Grieg. Teokset on valinnut ja osittain sovittanut konsertin sopraanosaksofonisti Pekka Siponen. Hän on myös opiskellut laulua, mistä onkin syntynyt kiinnostus juuri näitä teoksia kohtaan. Konsertin pääteokset ovat Pietro Mascagnin oopperasta L’amico Fritz sekä Edvard Griegin teoksista kootut sarjat. Lisäksi valikoimaan kuuluu mm. kevyempiä operettisävelmiä Franz Lehárin Iloisesta leskestä sekä japanilaisen kansanlaulun pohjalta tehty Ryukuan Fantasy.

Konsertteihin on vapaa pääsy.

Konsertit järjestetään yhteistyössä Salon seurakunnan ja Väståbolands svenska församlingin kanssa.

Ohjelma

Sarja Pietro Mascagnin oopperasta L’amico Fritz 

Preludietto

Suzelin aaria Son pochi fiori

Intermezzo

Giacomo Puccini: Un bel dì, vedremo oopperasta Madama Butterfly

Yasuhide Ito: Ryukuan Fantasy for Saxophone Quartet and Piano

Franz Lehár (sov. Eiji Suzuki): The Merry Widow Selections

Sarja Edvard Griegin teoksista:

Trolltog

Solvejgs sang näytelmästä Peer Gynt

I Dovregubbens hall näytelmästä Peer Gynt

Pietro Mascagni: Ave Maria