Seppo Hovi (piano, tarinointi), Hannu Lehtonen (laulu) ja Jarno Kuusisto (harmonikka).

Tarinallinen ja viihdyttävä musiikkiesitys Tirvan lavalla ke 17.8 on kunnianosoitus Suomen sodanjälkeiselle sukupolvelle ja heidän uskomattomille ponnisteluille maamme hyvinvoinnin rakentamiseksi.

Tirvan lavalla ke 17.8 klo 18 nähdään ja kuullaan ainutlaatuinen musiikkiesitys musiikin superkolmikolta, jonka muodostavat suomalaisille tv:stä tuttu Seppo Hovi (piano, tarinointi), Hannu Lehtonen (laulu) ja Jarno Kuusisto (harmonikka). Kahden tunnin esitys vie kuulijansa suomalaisen populaarikulttuurin ytimeen, sodanjälkeiseen tunnemaisemaan. Luvassa on hyvää musiikkia 50-luvun hengessä, 60-lukua unohtamatta. Esitystä rytmittää Seppo Hovin tarinointi ja musiikkikappaleiden taustoitus.

Sotasukupolvi on pelastanut maamme useaan otteeseen: sodissa ja vaaran vuosina. Sotien jälkeen alkoi ankara jälleenrakennus ja koko yhteiskunnan uudelleen eheyttäminen. Menetetyn nuoruuden ja raskaan fyysisen työn vastapainoksi tarvittiin iloa, musiikkia, tanssia, laulua. Viihdytyskiertueista tunnetut suosikit sodan viihdeveteraanit jatkavat työtään, mutta uusia tähtiä syttyy. Ensimmäistä kertaa myös naislaulajista tulee tähtiä. Rillumarei savottajenkkoineen kukoistaa mutta sisältää myös upeasti tulkittua romantiikkaa. Italialaiset iskelmät valloittavat ja jazzin tahtiinkin lauletaan, toki suomen kielellä. Sodista seestyvä Suomi jatkaa selviytymistarinaansa.

Esiintyjäkolmikko edustaa vankkoja musiikin ammattilaisia, jotka ovat vuosien varrella esiintyneet yhdessä eri teemoilla. Viaton 50-luku on yksi heidän ajankohtaisista musiikkiprojekteista. Kouvolan kulttuuripalveluiden tuottama tapahtuma on osa Elovalkeat-tapahtumasarjaa

Tirvan lava (Pasintie 218, Tirva) ke 17.8 2022 klo 18.

Liput 30 €. Lipunmyynti – Kouvolan pääkirjasto, Kouvola sekä Parturi-Kampaamo Hiuske, Kustaa III tie Valkeala. Lippuja voi ostaa myös tapahtuman portilta.

Lisätietoja:

Elovalkeat – Kouvolan kaupunki