ThePapers_credit Las Palmas

Animaatioelokuva The Papers – Tärkeitä papereita saa ensi-iltansa Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla 25.9. TV-ensi-illassa elokuva on 29.9. YLE FST:llä.

Uutta ja omaperäistä animaatiotekniikkaa ensimmäisenä hyödyntävä The Papers on visuaalisesti kutkuttava tarina naapuruussuhteista. Se hyödyntää animaation ja elävien näyttelijöiden yhdistämistä mm. ylistetyn Waltz with Bashir -elokuvan tapaan.

The Papers perustuu YUP-yhtyeen nokkamiehen Jarkko Martikaisen Pitkät piikit ja muita kertomuksia -nimiseen novelliin (Like, 2005). Musiikin animaatioon on tehnyt kovassa nosteessa olevan kotimaisen The Lieblings -yhtyeen Sam Shingler.

Kokeellinen ja mustaakin huumoria sisältävä elokuva tarkastelee vinosta kulmasta nykyaikaisia työrutiineja ja toimistoelämää. Kaksi naapurusta työskentelee samassa avokonttorissa. Toinen rakastaa järjestystä, toinen on hedonistinen laiskuri. Mitä tapahtuu, kun ääripäät ajautuvat yhä uudestaan törmäyskurssille?

”Suomalainen animaatio tunnetaan tällä hetkellä pitkälti lastenelokuvista ja peliteollisuuden kautta. Genre on kuitenkin kovassa nosteessa myös ulkomailla; animaatiokin voi  koskettaa ja herättää keskustelua ja tunteita perinteisen näytellyn elokuvan lailla”, ohjaaja Kalle Kotila sanoo.

ThePapers2_credit Las Palmas
The Papers – Tärkeitä papereita (Suomi, 2013)
10 min
O: Kalle Kotila
T: Las Palmas Films

Rakkautta ja anarkiaa -festivaali, Kotimaisen animaation helmiä -sarja
25.9. klo 21, Dubrovnik (Andorra)
FST 29.9 klo 21 Yle Fem, Kortfilmkväll-kokonaisuus