6af8292a8fc681305cf9da5961dea683a6994fc8-emmagaala_2560x1440

Vuonna 2020 eniten Emma-ehdokkuuksia sai BEHM kuudella ehdokkuudellaan. Viidessä sarjassa ehdolla ovat Maustetytöt, Antti Tuisku ja Arttu Wiskari. Emma Gaala järjestetään Hartwall Arenalla perjantaina 14.5.

EMMA EHDOKKAAT 2020 

Vuoden artisti 

Antti Tuisku Valittu kansa Warner Music Finland Arttu Wiskari Suomen muotoisen pilven alla Warner Music Finland BEHM Draaman kaari viehättää Warner Music Finland Cledos CEISSI Warner Music Finland Evelina III Def Jam Recordings Finland/Universal Music 

Vesala Etsimässä rauhaa Etenee Records/Warner Music Finland 

Vuoden yhtye 

Ida Paul & Kalle Lindroth Vuonna nolla Warner Music Finland Maustetytöt Eivät enkelitkään ilman siipiä lennä Is This Art! Mouhous I Hate Mouhous Etenee Records/Warner Music Finland Nightwish HUMAN. :II: NATURE. Nuclear Blast Ruusut Kevätuhri Fullsteam Records Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani Paluu paratiisiin Universal Music 

Vuoden albumi 

Antti Tuisku Valittu kansa Warner Music Finland Arttu Wiskari Suomen muotoisen pilven alla Warner Music Finland BEHM Draaman kaari viehättää Warner Music Finland Maustetytöt Eivät enkelitkään ilman siipiä lennä Is This Art! 

Mouhous I Hate Mouhous Etenee Records/Warner Music Finland Nightwish HUMAN. :II: NATURE. Nuclear Blast 

Vuoden tulokas 

BEHM Draaman kaari viehättää Warner Music Finland Lauri Haav Silmät kii PME Records LÄHIÖBOTOX Rikkinäinen Suomi Deggael Mouhous I Hate Mouhous Etenee Records/Warner Music Finland Pihlaja Kirjoitettu tähtiin Sony Music Entertainment Finland Oy william Shakespeare M-Eazy Music/Sony Music Finland

Vuoden biisi 

Arttu Wiskari feat. Leavings-orkesteri Tässäkö tää oli? Warner Music Finland BEHM Hei rakas Warner Music Finland Elastinen feat. Jenni Vartiainen Epäröimättä hetkeekään Rähinä Records/Kaiku Entertainment Oy Erika Vikman Syntisten pöytä Mökkitie Records/Warner Music Finland Kube 100 Killah Records william feat. Clever Penelope M-Eazy Music/Sony Music Finland 

Vuoden pop 

ALMA Have U Seen Her? PME Records/Warner Music Finland Antti Tuisku Valittu kansa Warner Music Finland BEHM Draaman kaari viehättää Warner Music Finland Ida Paul & Kalle Lindroth Vuonna nolla Warner Music Finland Ruusut Kevätuhri Fullsteam Records 

Vuoden rock 

Atomirotta IV Atomi 

costee Kaikki loppuu aina Etenee Records/Warner Music Finland Maustetytöt Eivät enkelitkään ilman siipiä lennä Is This Art! 

Uniklubi Ajan piirtämät kasvot Playground Music Viikate Rillumarei! Universal Music 

Vuoden metalli 

LÄHIÖBOTOX Rikkinäinen Suomi Deggael 

Mokoma Ihmissokkelo Sakara Records 

Nightwish HUMAN. :II: NATURE. Nuclear Blast 

Oranssi Pazuzu Mestarin kynsi Nuclear Blast 

Turmion Kätilöt Global Warning Nuclear Blast 

Vuoden iskelmä 

Arttu Wiskari Suomen muotoisen pilven alla Warner Music Finland Ilta Näitä hetkiä varten Warner Music Finland Katri Ylander Yhteisii unelmii KHY Suomen Musiikki Ollie Ainakin mä rakastin/Naimisiin/Älä riko mua enää/Aavikolla M-Eazy Music/Sony Music Entertainment Finland Oy  

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani Paluu paratiisiin Universal Music

Vuoden rap/R&B 

Evelina III Def Jam Recording Finland/Universal Music Gettomasa Kalamies PME Records ibe perkele! Skorpioni 

Lauri Haav Silmät kii PME Records Pyhimys MIKKO Johanna Kustannus william Shakespeare M-Eazy Music/Sony Music Finland 

Vuoden jazzalbumi 

Jussi Lehtonen Quartet Connection Eclipse Music Mortality Mortality Eclipse Music Riitta Paakki Quartet Piste Flame Jazz Records Superposition Superposition We Jazz Records Verneri Pohjola The Dead Don’t Dream Edition Records 

Vuoden etnoalbumi 

Emmi Kuittinen & Ikuisen ikävän orkesteri Itken ja laulan Kansanmusiikki-instituutti Frigg FriXX Frigg Oy 

Maria Kalaniemi & Eero Grundström Mielo Åkerö Records Sarah Palu Ikivirta Sarah Palu 

Sväng In Trad we Trust Galileo Music Communication GmbH Ville Ojanen V Ville Ojanen 

Vuoden klassisen musiikin albumi 

Anu Komsi, Hannu Lintu, Radion sinfoniaorkesteri Magnus Lindberg: Accused; Two Episodes Ondine Arttu Kataja, baritone & Pauliina Tukiainen, piano Serious Songs Alba Records Helsingin Kamarikuoro – Helsinki Chamber Choir Choral Works By Antti Auvinen And Sampo Haapamäki Alba Records Petri Kumela Small Creatures – A Musical Bestiary Welmersson Records Virpi Räisänen, Jukka Perko, Lapin kamariorkesteri, John Storgårds Outi Tarkiainen: Maa, kevään tytär; Saivo Ondine

Vuoden lastenmusiikkialbumi 

Eino ja Aapeli Selkä vasten selkää Universal Music Maco Oey Siistii! Eclipse Music Mutaveijarit Nyt mennään! Mutaveijarit Pomppulinnan kreivi Mandariinipäivä Rumba-Akatemia Suvi Teräsniska Iltalauluja Warner Music Finland 

Vuoden musiikkivideo 

ibe e-girl Skorpioni/Tuotantoyhtiö: Duotone 

F Vapaa Universal Music/Tuotantoyhtiö: – 

nublu x Mikael Gabriel Universum Universal Music/Tuotantoyhtiö: BLOND TRICKSTER PRODUCTIONS Ylioppilaskunnan Laulajat Pohjois-Karjala Ylioppilaskunnan Laulajat/Tuotantoyhtiö: Ylioppilaskunnan Laulajat Kuopus Sun kämppään katoon Töölö Surupoika Records/Tuotantoyhtiö: Aalto University, ELO Film School Finland ARTEM Värit Warner Music Finland/Tuotantoyhtiö: – 

Vuoden tuottaja 

Santeri ”MD$” Kauppinen Tuotantoja: JVG, Gettomasa, Cledos, Shrty, TheoFuego, Megan Thee Stallion  Mika Laakkonen Tuotantoja: Arttu Wiskari, Erika Vikman 

Sakke Aalto Tuotantoja: BEHM, Keko Salata  

Jukka Immonen ja Antti ”RZY” Riihimäki Tuotantoja: Elastinen, Erin, Kaija Koo, Vain Elämää  Ilkka Wirtanen Tuotantoja: Pete Parkkonen, Vilma Alina, Aksel Kankaanranta, ILON, Mikko Harju, Ida Paul & Kalle Lindroth 

Kriitikoiden valinta 

Antti Tuisku Valittu kansa Warner Music Finland Ruusut Kevätuhri Fullsteam Records Maustetytöt Eivät enkelitkään ilman siipiä lennä Is This Art! ibe perkele! Skorpioni 

Sir Liselot Maniduros Tucnil Bogta Rosita Luu Samettisuu Helmi Levyt 

Vuoden myydyin kotimainen albumi 

Vuoden striimatuin kotimainen biisi 

Vuoden striimatuin ulkomainen biisi

Vuoden vienti-Emma 

Erikois-Emma 

Kultainen-Emma 

Yleisöäänestys: Vuoden kotimainen artisti/yhtye 

Kaikki ehdokkaat ovat mukana, poislukien Vuoden tuottajehdokkaat