Candle_flame_(1)

Kari Kuuva on kuollut Riihimäen sairaalassa keskiviikkona 21.marraskuuta. Hän sairasti syöpää.

Kuuva levytti Raili Leppälän ja Riitta Forssin kanssa kaksi singleä. Kuuvan itsensä levyttämistä kappaleista menestyksiksi ovat muodostuneet muiden muassa alun perin parodiaksi tarkoitettu “Tango Pelargonia” (1964) ja “Pikku Nina”

Valtaosan menestyskappaleistaan Kuuva on tehnyt muille artisteille. Näistä menestyneitä ovat muiden muassa Kuuvan säveltämät ja sanoittamat Jarno Sarjasen levyttämät kantrikappaleet “Nukkekoti” (1968) ja “Pienen pojan haaveet” (1971), Sammy Babitzinin vuoden 1972 Syksyn sävel -voittokappale “Daa-da daa-da”sekä Frederikin “Jos jotain yrittää (Harva meistä on rautaa)” (1970). Myöhemmästä tuotannosta menestystä on saavuttanut esimerkiksi Meiju Suvaksen “Pure mua” -hitin tekstisuomennos vuodelta 1991.

Kari Kuuva esiintyi Tapio Suomisen esikoiselokuvassa Narrien illat (1970) yhdessä ohjaajan veljen iskelmälaulaja Markku Suomisen kanssa.