Candle_flame_(1)

Laulaja Reijo Kallio menehtyi maanantaina Espoon sairaalassa pitkäaikaiseen sairauteen 84-vuotiaana. Kallio tunnetaan etenkin 70- ja 80-luvun vaihteen hiteistään Viikonloppuisä ja Yksinäinen.

Reijo Kallio oli suomalainen iskelmälaulaja. Kallion uran suurimmat hitit olivat vuosina 1979 ja 1980 levytetyt ”Yksinäinen” ja ”Viikonloppuisä”.

Kallio aloitti solistiuransa jo 1950-luvun lopulla ja julkaisi ensilevynsä ”Kultasydän” vuonna 1955. Muun muassa Veikko Huuskosen ja Paavo Tiusasen orkestereiden laulusolistina ja basistina ollut Kallio jatkoi keikkailua aina vuoteen 1967, jolloin hän keskittyi työhönsä autokoulunopettajana Paluu musiikkiin tapahtui 1970-luvun puolenvälin jälkeen.

Kallion levytykset vuosina 1979–1983 saavuttivat kaikkiaan neljä platina- ja kuusi kultalevyä. Albumia Yksinäinen on myyty yli 86 000 kappaletta ja Viikonloppuisää 75 000 kappaletta. Molemmat levyt ovatkin sadan myydyimmän suomalaisen albumin joukossa.

1980-luvun puolenvälin jälkeen Kallio vähensi terveydellisistä syistä esiintymisiään tuntuvasti ja lopetti keikkailun kokonaan vuonna 2009. Hän vietti eläkepäiviään Espoon Matinkylässä.