Candle_flame_(1)

Turussa vuonna 1932 syntynyt Maija Karhi (-Kärävä) kuoli tänään maanantaina lyhyen sairauden jälkeen sairaalassa Helsingissä. Hän oli 86-vuotias.

Hän näytteli 1950-luvulla Mauno Mannisen Intimiteatterissa ja sittemmin kuului Suomen Kansallisteatteriin ja naisteatteri Raivoisien Ruusujen perustajajäseniin.

Karhin ensielokuva oli Roland af Hällströmin Suomalaistyttöjä Tukholmassa vuodelta 1952. Elokuva kertoi kolmesta nuoresta naisesta, jotka lähtivät paremman elämän toivossa Tukholmaan, mutta kohtasivat siellä pian suurkaupungin vaaroja.

Maija Karhi kävi Teatterikoulun vuosina 1950–1953 ja sai heti valmistuttuaan kiinnityksen Intimiteatteriin. Samalla kurssilla Karhin kanssa opiskelivat muiden muassa Marita Nordberg ja Pentti Siimes. Karhi tunnettiin ennen kaikkea teatterinäyttelijänä, mutta hän oli näytellyt myös elokuvissa. Hänen ensimmäinen elokuvatyönsä oli 19-vuotiaana Ritva Arvelon sijaisnäyttelijänä Matti Kassilan elokuvassa Radio tekee murron.

Karhi sai kaksi Jussia, ensimmäisen, naispääosa-Jussin, Erik Blombergin elokuvasta Kun on tunteet vuodelta 1954 ja naissivuosa-Jussin Veikko Itkosen Vaarallista vapautta -elokuvasta vuodelta 1962.

Karhin äiti oli näyttelijä Kirsti Karhi, isä teatterinjohtaja Akseli Karhi (k. 1943) ja puoliso hallitusneuvos Lauri Kärävä (k. 1996).