Candle_flame_(1)

Tampereen Työväen Teatterin pitkäaikainen näyttelijä Matti Viironen (s. 2.5.1947 Turussa) menehtyi 24.4.2017 pitkällisen sairauden jälkeen.

Matti Viironen työskenteli Tampereen Työväen Teatterissa kiinnitettynä näyttelijänä 24 vuotta vuosien 1973-1997 aikana. Hän oli ennen kiinnitystään opiskellut näyttelijäksi Tampereen yliopistossa 1969-1973.

Lukuisia kiitettyjä rooleja tehneen Matti Viirosen tehtäviä olivat muun muassa Edmund (Pitkän päivän matka yöhön), Sisäinen minä (Täältä tullaan, Amerikka) ja Akusti (Niskavuoren Heta). Viironen muistetaan myös Molieré-komedioiden vahvana tulkitsijana. Hän teki Saiturin pääroolin vuonna 1993 ja vuonna 1997 Luulosairaan pääroolin viimeisenä roolityönään ennen eläkkeelle jäämistään. Viironen näytteli myös lukuisissa televisiosarjoissa, kuten Rintamäkeläiset ja Kotirappu, sekä elokuvissa.