1381313_10151698433679856_2106100802_n

Lappeenrannan kaupunginteatterin suomenkielinen monologi Sad Songs from the Heart of Europe on kutsuttu 10.11. festivaalivierailulle Novgorodiin.

Novgorodissa on järjestetty kansainvälisiä Dostojevskin teoksiin perustuvia festivaaleja jo vuodesta 1992 lähtien (International festival of Chamber performances based on the works by F.M. Dostoevsky). Mukana on esityksiä myös eri puolilta Venäjää, Saksasta ja Ukrainasta.

Kristian Smedsin kirjoittama, Jari Juutisen ohjaama ja Liisa Sofia Pöntisen esittämä monologiesitys avaa Dostojevskin teosta Rikos ja rangaistusRaskolnikovin tyttöystävän Sonjan näkökulmasta. Kotimaassa sekä roolisuoritus että ohjaus on saanut osakseen kiitosta.

Lappeenrannan kaupunginteatteri pyrkii strategiansa mukaisesti aktiivisesti festivaaleille ja sitä kautta myös ulkomaille esiintymään. Lappeenrannan kaupunginteatterissa Sad Songsia esitetään enää neljä kertaa marraskuussa.