Acoustic-guitar-Wallpaper-HD-Wide

Klassisen kitaramusiikin Ja Kitara Soi- festivaali ilahduttaa taas tänä syksynä musiikin ystäviä läheltä ja kaukaa. Festivaalin konsertit järjestetään tunnelmallisissa puitteissa Lappeen Marian kirkossa, Lappeenrannan Raatihuoneella ja musiikkiopiston Helkiö-salissa. Konserteissa solisteina kuullaan mm. sopraano Pia Freundia ja Annika Fuhrmannia sekä barokkisellisti Markku Luolajan-Mikkolaa. Festivaalin päättää maailman kuulu italialainen kitaravirtuoosi Aniello Desiderio.

Kitaran soinnin lumoavuuden ja taidokkaan kamarimusisoinnin varaan rakentuva pienimuotoinen Ja kitara soi -festivaali on vuosien mittaan voittanut puolelleen ilahduttavan uskollisen ja runsaslukuisen kuulijakunnan sekä paikallisista että kauempaa saapuvista kamarimusiikin ystävistä. Tapahtuma kuuluu tänä päivänä maailman kitarafestivaalien eliittiin.

Perinteisistä kitarafestivaaleista Ja kitara soi poikkeaa erityisesti ohjelmistonsa monipuolisuuden puolesta. Kitaran rinnalla Lappeenrannassa on vuosien saatossa saatu kuulla monien muidenkin instrumenttien taitureita ja eri musiikkityylejä renessanssista kansanmusiikin kautta aina nykymusiikkiin. Festivaalin konserteissa on kuultu kolmatta kymmentä uuden sävellyksen kantaesitystä. Poikkeusta tähän perinteeseen ei tee vuoden 2013 festivaalikaan; tällä kertaa kitaran lisäksi kuullaan mm. Suomalaista barokkiorkesteria ja uuden teoksen kantaesitys säveltäjä Heinz-Juhani Hofmannilta.

Konsertit järjestetään tunnelmallisissa puitteissa Lappeenrannan Pyhän Marian kirkossa, Vanhalla Raatihuoneella ja musiikkiopiston Helkiö-salissa. Vuoden 2013 taiteilijakaarti edustaa klassisen musiikin ehdotonta huippua: festivaalin solisteina kuullaan tänä syksynä mm. sopraano Pia Freundia ja barokkisellisti Markku Luolajan-Mikkolaa – ja sokerina pohjalla erästä oman aikamme merkittävimmistä kitaravirtuooseista, italialaista Aniello Desideriota, jonka taidokasta ja persoonallista soittoa kuullaan nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Maailmankuuluista esiintyjistä huolimatta Ja kitara soi –festivaalin päätähtenä on kuitenkin aina itse musiikki. Musiikki, jonka ajattoman sanoman merkitystä ei nykyajan rikkonaisessa ja usein perin itsekkäille arvoille rakentuvassa maailmassa voi ylikorostaa.

Antoisia hetkiä XII Ja kitara soi –festivaalin monipuolisen konserttitarjonnan parissa toivottaa tapahtuman taiteellinen johtaja Jyrki Myllärinen ja Lappeenrannan kulttuuritoimisto.

Lisätietoja ohjelmasta ja lipunmyynnistä: www.jakitarasoi.net