5

Jussi-gaala 2016 lauantaina 19.3. Yle Teemalla – suoran lähetyksen juontavat Maria Ylipää ja Ilkka Villi

Viime vuoden parhaimmat kotimaiset elokuvat ja niiden tekijät palkitaan Jussi-palkinnoilla lauantaina 19.3., ja gaala esitetään suorana lähetyksenä Yle Teemalla klo 21.

Jussi-gaala palaa vuosien jälkeen Ylelle. Yle on ylpeä voidessaan esittää kotimaisen elokuvan palkintojuhlan, sillä onhan Yle yksi suomalaisen elokuvan suurimmista rahoittajista. Suoran televisiolähetyksen juontavat karismaattiset näyttelijät Maria Ylipää ja Ilkka Villi.
Luvassa on lämminhenkinen ja huumorintäyteinen juhla, illan juontajapari lupaa.

“Minulle on ilo ja kiehtova haaste saada toimia isäntänä kotimaisen elokuva-alan tärkeimmässä juhlassa. Lisäksi se on minulle mahdollisuus päästä kerrankin käsiksi Jussi-patsaaseen. Iloa tuottaa myös tilaisuus saada vihdoin työskennellä yhdessä Marian kanssa. Hän vaikuttaa miellyttävän kahjolta”, Ilkka nauraa.

“Jussi-gaalan juontaminen tuo ihanaa vaihtelua musikaalityöläisen arkeeni. Minulle on kunnia päästä mukaan juhlimaan suomalaista elokuvaa ja erityisesti katsojarikasta vuotta 2015. Hankkiudun mielelläni pitkien, parrakkaiden ja älykkäiden miesten seuraan, joten odotan innolla yhteistyötä Ilkan kanssa”, Maria komppaa.

Suorassa lähetyksessä esiintyy uusi artistilupaus Ollie, joka esittää kappaleen maaliskuussa ensi-iltaan tulevasta elokuvasta Onnenonkija. Illan parhaita hetkiä, haastatteluja ja pukuloistoa on luvassa lisäksi verkossa osoitteessa yle.fi/jussigaala ja sosiaalisessa mediassa tunnuksella #jussigaala.

 

Takana ennätyksellinen elokuvavuosi

Suomalaisella elokuvalla meni vuonna 2015 hyvin: se rikkoi 2,5 miljoonan katsojan rajan. Vilkasta elokuvavuotta mukaillen Jussi-ehdokkuudet jakautuivat monipuolisesti eri tyyppisille elokuville. Peräti 14 eri elokuvaa sai Jussi-ehdokkuuksia, mukana on uusia tekijöitä, kansainvälisiä läpimurtoja sekä alan konkareita.

Myös tänä vuonna valitaan katsojien valitsema suosikkielokuva. Yleisön suosikkia voi äänestää YleTunnuksella osoitteessa yle.fi/jussigaala.

Jussi on vuonna 1944 perustettu suomalainen elokuvapalkinto. Jussi-patsaita jaetaan vuosittain parhaista saavutuksista kotimaisen elokuvan parissa. Jussit jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry.