7474_10151626645014663_1778146003_n

Suomeen perustetaan maailman ensimmäinen live art -taiteen palkinto.

Palkinnon kokonaisarvo on 30 000 euroa. Palkittu taiteilija tai taiteilijaryhmä saa rahapalkinnon (15 000 euroa) lisäksi samansuuruisen tuotantoavustuksen uuden teoksensa tuomiseksi seuraavalle ANTI-festivaalille. Palkinnon rahoittaa Saastamoisen säätiö.

Palkinnon avulla ANTI-festivaali haluaa nostaa live art –taiteen arvostusta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Tavoitteenamme on tehdä ANTIsta yksi maailman merkittävimmistä aika- ja paikkasidonnaisen taiteen tapahtumista sekä toteuttaa ympärivuotista toimintaa live art -taiteen tuottamisessa ja tukemisessa. Palkinnon perustaminen tukee hyvin näitä tavoitteita, toteaa festivaalin hallituksen puheenjohtaja Kari Voutila.

Palkinnon ehdokkaat ja saajan päättää vuosittain vaihtuva kolmihenkinen, kansainvälinen tuomaristo. Palkinnon nimi ja juryn jäsenet julkistetaan tammikuussa 2014. Palkinto jaetaan ensimmäisen kerran vuoden 2014 ANTI-festivaalilla.

Tänään käynnistyvä ANTI järjestetään jo 12. kerran. Festivaali kestää sunnuntaihin 29.9. saakka.