b74ee0f32b7e8d1ac57b9fe1a0566c4d

Radion sinfoniaorkesterin, ylikapellimestari Hannu Linnun ja viulisti Christian Tetzlaffin Bartókin viulukonserttojen levytys on saanut merkittävän, brittiläisen Gramophone-musiikkijulkaisun äänitepalkinnon. Levy-yhtiö Ondinenjulkaisema levytys palkittiin parhaana konsertto-taltiointien sarjassa. RSO:n, Hannu Linnun ja Anne Sofie von Otterin Sibelius-levy oli niin ikään tänä vuonna ehdolla orkesterimusiikin kategoriassa.

Vuodesta 1977 jaettu Gramophone on klassisen musiikin äänitealan arvostetuin tunnustus. Palkintokategorioita on lähes 20, mm. paras orkesterimusiikki-, barokkimusiikki-, ja kamarimusiikkilevytys. Lisäksi valitaan Vuoden taiteilija ja Vuoden nuori taiteilija. Raadissa on Gramophonen kriitikoita sekä muita musiikkialan tärkeimpiä vaikuttajia.

Edellisen kerran RSO sai Gramophonen Magnus Lindbergin klarinettikonserton levytyksestä Ondinelle 2006. Hannu Lintu on ollut aiemmin Gramophone-ehdokkaana Enescun 2. sinfonian levytyksestä Tampere Filharmonian kanssa ja Sibeliuksen ja Thomas Adès’n viulukonserttojen taltioinnista Liverpoolin filharmonikkojen sekä Augustin Hadelichin kanssa.

RSO:n, Hannu Linnun ja levy-yhtiö Ondinen menestyksekäs yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin. Nyt alkavalla kaudella taltioidaan viimeiset teokset Lutoslawskin kokonaislevytystä varten sekä aloitetaan Bartókin pianokonserttojen levytys Olli Mustosen kanssa. Lisäksi orkesteri levyttää Zimmermannin orkesterimusiikkia ja Joonas Kokkosen Requiemin. Hyperion -levymerkille RSO taltioi Stephen Houghin kanssa kaikki Beethovenin pianokonsertot ja Sebastian Fagerlundin orkesteriteosten levytys ilmestyy BIS-levy-yhtiön kustantamana.

RSO, Hannu Lintu ja Christian Tetzlaff esittivät palkitut konsertot Musiikkitalossa 18.10.2017. Konsertin voi kuunnella Yle Areenassa.