Avajaiskonsertin lämmin tunnelma loi uskoa tulevan kesän konserttikauteen

“Dona nobis pacem – Anna meille rauha”. Näihin koskettaviin sanoihin päättyi Urkuyö ja Aaria -festivaalin avajaiskonsertin pääteos, Schubertin Messu Es-duuri. Avajaiskonsertti kokosi sekä festivaalin vakituisia kävijöitä että uusia kuulijoita nauttimaan yhdessä elävästä musiikista. Tapiolan peruskorjattu kirkko toimi ensimmäisen illan konserttipaikkana. Seuraavana iltana konsertti toistettiin Kallion kirkossa. Illan avasi Schubertin Intende Voci tenori Tuomas Katajalan tulkitsemana, ja toisena teoksena kuultiin Suomessa harvoin esitetty Schubertin viimeinen messu. Viiden solistin, Tapiola Sinfoniettan ja Tapiolan Kamarikuoron voimakas tulkinta siivitti konserttikesän juhlavaan alkuun.

Konsertti päättyi kutsuvierastilaisuuden iloiseen puheensorinaan. Paikalla oli edustajia sekä Espoon kulttuuritoimesta että festivaalin yhteistyökumppaneiden organisaatioista. Festivaalin taiteellinen johtaja Tuomas Katajala ja toiminnanjohtaja Jussi Merikanto avasivat kesän konserttikauden ja kertoivat kutsuvieraille ajatuksiaan festivaalin tulevaisuudennäkymistä. Tervehdyspuheen pitivät myös Tapiola Sinfoniettan intendentti Maati Rehor, Espoon kaupungin kulttuurijohtaja Susanna Tommila sekä Espoon seurakuntayhtymän yhteisen seurakuntatyön päällikkö Eero Jokela.

Urkuyö ja Aaria -festivaali jatkuu tällä viikolla tuttuun tapaan torstai-illan konserteissa Espoon tuomiokirkossa. Tuomiokirkon ohjelman avaa Metropolitan-oopperassa vastikään debytoinut sopraano Marjukka Tepponen sekä baritoni Kevin Greenlaw ja pianisti Laura Mikkola. Ohjelmassa on kuuluisien taiteilijaparien Clara ja Robert Schumannin sekä Alma ja Gustav Mahlerin sävellyksiä.

Muista myös oheisohjelma – aloita konsertti-iltasi konserttikahvilassa ja taiteilijatapaamisissa

TAITEILIJATAPAAMISET

Virittäydy konserttien ohjelmaan ja tunnelmaan illan taiteilijoiden seurassa! Taiteilijatapaamiset pidetään aina ennen konserttia klo 20.00–20.30 Espoon tuomiokirkossa. Tilaisuudet juontaa Urkuyö ja Aarian taiteellinen johtaja Tuomas Katajala.
ESPOON TUOMIOKIRKON URKUJEN ESITTELYT

Urkujen esittely 16.6. ja 28.7. kello 19.30–20. Opastajana toimii Espoon tuomiokirkkoseurakunnan A-kanttori Petri Koivusalo. Vapaa pääsy. Opastus tulkitaan tarvittaessa englanniksi ja ruotsiksi.
KONSERTTIKAHVILA

Konserttikahvilassa nautit maistuvat suolaiset ja makeat leivonnaiset kahvin, teen tai kuohujuoman kanssa ennen konsertteja. Kahvila avataan kello 19.30, ja se on auki konsertin alkuun saakka. Kahvilan löydät Espoon tuomiokirkon vieressä sijaitsevasta kappelirakennuksesta.
TORSTAIKONSERTIT ESPOON TUOMIOKIRKOSSA

KESÄKUU
TO 9.6. KLO 21
TAITEILIJAPARIT – TEPPONEN & GREENLAW & MIKKOLA

Upeat kansainväliset taiteilijamme pianisti Laura Mikkola, sopraano Marjukka Tepponen ja baritoni Kevin Greenlaw esittävät kuuluisien taiteilijaparien Clara ja Robert Schumannin sekä Alma ja Gustav Mahlerin sävellyksiä.

Liput 35 / 30 / 15 €
TO 16.6. KLO 21
CANTORES MINORES 70 VUOTTA

Cantores Minores -poikakuoron juhlavuoden konsertissa juhlistetaan maamme ammattimaisimman poikakuoron 70-vuotista historiaa. Kuoronjohtajana Hannu Norjanen.

Liput 35 / 30 / 15 €
TO 23.6. KLO 20
JUHANNUSILTAMAT — JAAKKO KORTEKANGAS & KIRILL KOZLOVKSI

Jaakko Kortekankaan 40-vuotistaiteilijajuhlassa soi suomalaisen kesäillan tenhoa huokuva ohjelma hänen ja pianisti Kirill Kozlovskin sielukkaina tulkintoina. Iltamat aloitetaan yhteislaulutilaisuudella klo 20.

Vapaa pääsy
TO 30.6. KLO 21
SCHUBERTIN WINTERREISE – TUOMAS KATAJALA & LOHJAN KAUPUNGINORKESTERI

Säveltäjä, kapellimestari Hans Zenderin sovitus rakastetusta Schubertin Winterreise -laulusarjasta kuullaan tenori Tuomas Katajalan, Lohjan Kaupunginorkesterin ja kapellimestari Jukka Untamalan esittämänä.

Liput 45 / 35 / 15 €
HEINÄKUU
TO 7.7. KLO 21
RESITAALI
– ANDREI KYMACH &
HANS-OTTO EHRSTRÖM

2019 Cardiffin BBC Singer of the world -laulukilpailun voittaja baritoni Andrei Kymachin ja arvostetun pianisti Hans-Otto Ehrströmin resitaali heinäkuisessa illassa.

Liput 35 / 30 / 15 €
TO 14.7. KLO 21
JORMA PANULA – PELTOMIEHEN RUKOUS

Jorma Panulan säveltämä ja Pekka Santalan kirjoittama Peltomiehen rukous puhuttelee yhä 37 vuoden jälkeen. Solistina baritoni Elja Puukko.

Liput 45 / 35 / 15 €
TO 21.7. KLO 21
SAARIAHON SAARIKOSKI-LAULUT –
ANU KOMSI & PIA VÄRRI

Anu Komsi ja Pia Värri tuovat ilmiömäisen Kaija Saariahon Saarikoski -laulusarjan Espooseen.

Liput 35 / 30 / 15 €
TO 28.7.2022 KLO 21
URKUYÖ – VINCENT DUBOIS & PÉTUR SAKARI

Upeiden artistien virtuoottinen urkuilta! Espoon tuomiokirkon laulavan täyteläiset konserttiurut soivat kesäyössä klassista loistoa ja voimaa.

Liput 35 / 30 / 15 €
ELOKUU
TO 4.8.2022 KLO 21
IIRO RANTALA & DUO TIKSOLA CO.

Iiro Rantala sekä Duo Tiksola eli Minna Pensola ja Antti Tikkanen ystävineen elokuun illassa. Anna Mozartin liikuttaa ja Rantalan raikastaa!

Liput 45 / 35 / 15 €
TO 11.8. KLO 21
SUOMEN KANSALLISOOPPERA – OOPPERAN GOSPEL

Suomen Kansallisoopperan kuoro ja solistit, johtajanaan Marge Mehilane sekä Jukka Nykänen Band heittäytyvät gospel-musiikin vietäväksi.

Liput 45 / 35 / 15 €
TO 18.8. KLO 21
”ILONA IRTI” -MONOLOGIOOPPERA OP. 100

Kantaesitys Urkuyö ja Aaria -festivaalin tilausteoksesta. Timo-Juhani Kyllönen säveltämän ja Leena Lehtolaisen kirjoittaman monologioopperan solistina esiintyy sopraano Aurora Marthens ja jousitriossa Roozemanin sisarukset.

Liput 45 / 35 / 15 €
TO 25.8. KLO 21
VENETSIALAISET – SUOMALAINEN BAROKKIORKESTERI

FiBOn konsertti on täyteläisen barokkiorkesterisoinnin juhlaa! Viulistina ja liidaajana Kreeta-Maria Kentala. Ohjelmassa Händelin Vesimusiikki ja Ilotulitusmusiikki sekä Johann Sebastian Bachin orkesterisarjat.

Liput 45 / 35 / 15 €