Jukka Kuoppamäki täyttää 81 vuotta 1. päivä syyskuuta 2023. Kuvaoikeudet omistaa: DEX-VIIHDE

Muusikko Jukka Kuoppamäki on päättänyt lopettaa yli 60 vuoden mittaisen uransa. Kuoppamäki täyttää 81 vuotta tänä syksynä.

Kuoppamäki tunnetaan muun muassa kappaleistaan Sininen ja valkoinen, Pieni mies sekä Paljon sanomatta jää. Hän on säveltänyt lisäksi muun muassa Katri Helenan esittämän Anna mulle tähtitaivas -kappaleen, Jari Sillanpään Satulinnan ja Tapani kansan tulkitseman R-a-k-a-s.

Tiedotteen mukaan Kuoppamäen ensi syksyksi sovitut keikat ja konsertit ovat peruttu.

Kuoppamäen oli tarkoitus esiintyä syksyllä muun muassa Tampereella, Hyvinkäällä, Haminassa, Mikkelissä sekä Ikaalisissa.

– Sydän täynnä kiitollisuutta – ja myös ripaus haikeutta – on yli 60 keikkailuvuoden jälkeen koittanut hetki todeta, että on aika ripustaa keikkakitara naulaan, kiittää ja kumartaa, ja jättää jäähyväiset konserttiyleisölle, kirjoittaa Kuoppamäki tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan yli puolet elämästään Saksassa asunut, mutta kesät Suomessa viettänyt Kuoppamäki oli jo aikaisemmin todennut vaimolleen Sirpalle ja muille perheenjäsenille, että ”nyt alkaa ensimmäistä kertaa oikeasti ikä tuntua…”.

Hänet palkittiin Kullervo Linnan Säätiön palkinnolla vuonna 1993 ja Erikois-Emmalla vuonna 2000. Sanoituksistaan Kuoppamäelle myönnettiin vuonna 2018 Juha Vainio -palkinto. Vuonna 2019 hän sai Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin.

Syksyllä 2020 paikallisradioiden musiikkitoimittajat valitsivat hänen viimeisimmän albuminsa ”Kurkiaura” kuukauden levyksi!

Jukka elämästä ja pitkästä urasta kertova, tietokirjailija Ari Mennanderin kirjoittama kirja nimeltä ”Elämän mittainen laulu” ilmestyi syyskuussa 2022.