“Kaiken maailman kehtolauluja on hurja, villi ja estoton musiikillinen seikkailu.”

Ismo Alanko julkaisee 10. syyskuuta yhteislevyn Oulu Sinfonian kanssa. Kaiken maailman kehtolauluja -niminen albumi sisältää aiemmin julkaisemattomia kappaleita sekä poimintoja Alangon pitkän uran varrelta.

Levyn julkaisukonsertti järjestetään torstaina 16. syyskuuta klo 19 Oulun Musiikkikeskuksen Madetojan salissa.

Ismo Alanko on tehnyt vuosien varrella useamman konsertin eri sinfoniaorkesterien kanssa. Idea yhteislevystä syntyi muutama vuosi sitten kapellimestari Jaakko Kuusiston kanssa tehtyjen konserttien jälkeen.

“Ensikosketuksen sinfoniaorkesterin kanssa esiintymisestä sain vuonna 2012, kun tein Radion sinfoniaorkesterin kanssa Maailmanlopun sushibaari -konsertin Helsingin Musiikkitalossa. Keväällä 2018 vuorossa oli Talossa Ismo Alanko -konserttisarja Tampere-talossa, johon kuului yhteiskonsertti Tampere Filharmonian kanssa Jaakko Kuusiston johdolla. Sen jälkeen tein Jaakon kanssa konsertit myös Sinfonia Lahden ja Oulu Sinfonian kanssa. Niiden jälkeen tuli puheeksi, että olisi upeaa päästä joskus myös levyttämään sinfoniaorkesterin kanssa ja Jaakko innostui asiasta”, Ismo Alanko kertoo.

”Eri sovittajien väkevät ja rohkeat versiot Ismon lauluista olivat vahva vaikutin siihen, että levytys syntyi. Kappaleet saavat niiden kautta täysin uuden ilmeen, ja ovat silti jotenkin tuttuja. Solisti ja orkesteri ovat tasavahvat kumppanit näissä versioissa, ja konserteissa energiataso on ollut erittäin korkea. Olen todella onnellinen, että saimme tilaisuuden taltioida tämän poikkeuksellisen kokonaisuuden”, toteaa Jaakko Kuusisto.

Levyn kappalevalinnat on tehty Jaakko Kuusiston ja Ismo Alangon yhteistyönä. Alanko korostaa, että kyseessä ei ole livelevy ja monista rokkarin ja sinfoniaorkesterin yhteislevyistä poiketen levyllä ei ole mukana rockbändiä, vaan kappaleet on sovitettu pelkästään sinfoniaorkesterille. Kappaleiden sovituksista vastaavat Markus FageruddKimmo HakolaTimo HietalaJaakko KuusistoMarzi Nyman ja Lotta Wennäkoski. Alangon mukaan levylle oli tarjolla paljon enemmänkin potentiaalisia kappaleita, mutta etukäteen päätetty tunnin kokonaiskesto rajasi kokonaisuuden näihin yhteentoista kappaleeseen.

“Kaiken maailman kehtolauluja on hurja, villi ja estoton musiikillinen seikkailu, jossa nyt julkaistava kappale Anteeksiantaja melodisena ja harmonisesti selkeänä lauluna edustaa yhtä äärilaitaa. Toisessa laidassa ovat esimerkiksi Lotta Wennäkosken sovittama Päivän uutinen tai Markus Fageruddin näkemys Sielun veljien Rauhallista-kappaleesta”, Ismo Alanko kertoo.

Ismo Alanko & Oulu Sinfonia: Kaiken maailman kehtolauluja (10.9.2021)

1. Ajassa
2. Päivän uutinen
3. Miksi varastin pyörätuolin?
4. Rauhallista
5. Kaiken maailman kehtolaulu
6. Anteeksiantaja
7. Hullun paperit
8. Kun Suomi putos puusta
9. Maailmanlopun sushibaari
10. Mestariteos
11. Taiteilijaelämää

www.ismoalanko.com
www.oulusinfonia.fi
www.jaakkokuusisto.fi