Marko Vainio (keskellä) esiintymässä Kööpenhaminan Prideillä 2014 rinnallaan Tomi Lappi ja Jero Mäkeläinen. / Kuva: Marko Vainio.

Kansainvälisesti palkittu dragartisti Marko Vainio (Divet Show) avaa tämän vuoden World Pride -tapahtuman Kööpenhaminassa 19.8. järjestettävässä ”Under the Rainbow” -konsertissa.

– Maailmanluokan tapahtuman avaaminen on urani kohokohtia ja olen todella otettu siitä, että juuri minut valittiin esiintyjäksi, Marko kommentoi.

– Pitkäjänteinen sekä kansainvälinen työskentelyni viimein kantaa hedelmää, hän päättää.

Tämän vuoden World Pride -tapahtuman avausshow järjestetään 19. elokuuta Kööpenhaminan 4500-paikkaisessa K. B. Hallenissa, sekä striimataan livenä yli 7500 hengen tapahtumaan viereiseen puistoon Fjælledparkeniin. Lisäksi tapahtuma lähetetään suoratoistona Youtuben sekä Facebookin kautta ympäri maailman.

Marko Vaunio on esiintynyt aiemminkin kansainvälisillä areenoilla: Edinburghin kansainvälisillä taidefestivaaleilla 2019 kuukauden mittaisella omalla showllaan, Kööpenhaminan Prideilla 2014 ja Prahan Pridessa 2016. Marko Vainion Divet Show on myös voittanut Edinburgh Fringessä ”Spirit of the Fringe” -palkinnon, joka jaetaan joka vuosi 7:lle parhaalle esitykselle.

Divetshow
www.divetshow.com

Copenhagen 2021 World Pride
www.copenhagen2021.com