Candle_flame_(1)

Kari Piironen 72 v. (s. 31.10 1947 Mellilä) on kuollut pitkäaikaiseen sairauteen. Hän oli suomalainen iskelmälaulaja, joka kruunattiin tangokuninkaaksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla 1988. Piironen on asunut vuodesta 1996 saakka Viitasaarella yhdessä vaimonsa kanssa.
Hänen vaimonsa Rauha Piironen oli hänen vierellään viimeiseen asti.

Piirosella todettiin vuoden 2017 alussa keuhkosyöpä ja hän joutui silloin peruuttamaan kaikki Suomeen ja Ruotsiin suunnitellut 50-vuotisjuhlakonserttinsa. Karilla oli elämä järjestyksessä, kun syöpä tuli. Hän teki työtä, jota rakasti.
Sairaudet alkoivat vuonna 2014 kakkostyypin diabeteksellä ja sydämen eteisvärinällä.

Nuorena Ruotsiin muuttanut Piironen osallistui Seinäjoen Tangomarkkinoille vuonna 1988 ja tangokilpailun voiton myötä hän muutti takaisiin suomeen. Yli 50 vuotta keikkaillut Piironen levytti 14 albumia ja lähes 200 kappaletta.

Hänen managerinsa, Onerva Aikio Viihdeohjelmat, teki Piirosen kanssa yhteistyötä 17 vuotta. – Karilla oli upea ääni ja hän oli hyvä laulaja sekä esiintyjä. Hänen kanssaan oli helppo tehdä töitä, sillä Kari oli tunnollinen sekä jämtti työssään. Karilla oli aina elämäniloinen ja optimistinen luonne ja hän antoi aina kaikkensa yleisölle, kertoo Aikio